Kallio poimi pisteen Brnosta – Ajon tiimi matkalla mestariksi

Kallio otti ruudusta 18 mainion startin nousten avauskierroksella viisi pykälää.

Sen ylemmäs ei 20 kierroksen kisan tiimellyksessä ollut enää asiaa, mutta Kallio teki Brnossa taistellen sen, mihin tässä tilanteessa Kalex-pyörällä oli mahdollisuuksia.

Välittömästi alkukierroksilla muilta karkuteille karauttanut Zarco jatkaa mestaruuden jahtaamista  äärettömän varmalla ja vakuuttavalla tahdilla.

Ajamalla ei häneltä mestaruutta riistetä, vaikka kaudesta onkin jäljellä vielä seitsemän osakilpailua.

Zarcon tasosta kertoo kaiken se, että Brnossa saavutettu voitto oli hänelle kauden neljäs ja podiumsijoitus kymmenes peräkkäinen.

Brnon tapahtumia alusta loppuun hallinnut ja tuttuun tyyliin ilmavan voltin voittonsa kunniaksi heittänyt Zarco tervehti ruutulippua 1,421 sekunnin erolla halitsevaan mestariin Tito Rabatiin. Alex Rins täydensi podiumtrion 1,785 voittajasta jääneenä.

– Pystyin kontrolloimaan tilannetta 7-8 kymmenyksen johdossa ja fiilis ajamiseen oli koko ajan hyvä. Voitto oli fantastinen ja pyörä täydellinen. Iso kiitosta tästä kuuluu taas tiimilleni, joka teki hienoa työtä ensimmäisistä harjoituksista alkaen, iloitsi Zarco.

Tallipäällikkö Aki Ajo on saanut kehua Zarcoa syystäkin kisasta toiseen.

– En tiedä mitä sanoa tämän mahtavan kisan ja jälleen uuden voiton jälkeen. Johann ajoi kymmenennen peräkkäisen podiumsijoituksensa, mihin kukaan muu ei ole Moto2-luokan historiassa pystynyt. Se on osoitus siitä hienosta työstä, mitä Johann, tiimi hänen managerinsa Laurent ja kaikki muut tekevät.

Kausi jatkuu elokuun viimeisenä viikonvaihteena Britannian GP:n merkeissä Silverstonessa.

Uusin numero