Kallio: ”200:s GP on minulle ihan tavallinen kisa muiden joukossa”

– Kyllähän tämä 200 kisan rajapyykki ihan hienolta tuntuu. Mutta merkkipaalusta huolimatta kisa on minulle kuitenkin ihan tavallinen kisa muiden joukossa. Voittoa tietysti lähdetään tavoittelemaan ja olisihan se myöskin hieno tapa juhlistaa tätä merkkipaalua, MM-pisteissä kolmantena oleva Kallio tuumaa.

Juhlakilpailun näyttämönä toimiva Termas de Rio Hondon on muutamaa kuljettajaa lukuun ottamatta kaikille Moto2-luokan kuljettajille täysin uusi rata. Argentiina palaa MotoGP-kalenteriin 14 vuoden tauon jälkeen.

– Kisa on ihan mielenkiintoinen, sillä suurimmalla osalla ei ole täältä minkäänlaista kokemusta. Tällä radalla ei muutenkaan ole ajettu paljon pyöräkisoja, edes paikallisten kuljettajien toimesta, Kallio jatkaa.

Säätöjen osalta edessä
on vaikea viikonloppu

Vuonna 2008 rakennettu ja 2012 modifioitu rata on 4,8 kilometriä pitkä, mutta kokeneen Kallion mielestä ei kovinkaan tekninen.

– Olen tietysti kiertänyt rataa vain kävellen, mutta siltä pohjalta rata näyttää ihan hyvältä. Se vaikuttaa Austinin rataa helpommalta ja monet eri ajolinjat ovat mahdollisia. Radan loppuosasta löytyy pari vaikeampaa mutkaa, mutta alkuosa vaikuttaa suhteellisen helpolta.

– Säätöjen osalta kisa tulee olemaan vaikea. Pito on luultavasti melko heikko ja säätöjä joudutaan varmasti muuttamaan viikonlopun kuluessa, kun pito paranee.

Rata-alueen fasiliteetit eivät saa
Kalliolta mairittelevaa arvosanaa

Vaikka Termas de Rio Hondon rata onkin suhteellisen uusi, eivät rata-alueen fasiliteetit kuitenkaan saa Kalliolta kovin mairittelevaa arvosanaa.

– Rata itsessään on hieno, mutta moni muu asia tuntuu siltä kuin mentäisiin ajassa 30 vuotta taaksepäin.

– Ajamaan tänne on tietysti tultu, eikä hakemaan mitään luksusta, mutta onko köyhälle alueelle, keskelle ei-mitään sijoitettu rata paras vaihtoehto MotoGP-kisan järjestämiseen, Kallio kritisoi.

MotoGP-sarjan 3/18 MM-osakilpailun perjantain aikataulu Argentiinan Termas de Rio Hondo-radalla:
15.00-15.40, Moto3-luokan 1. vapaa harjoitus
15.55-16.40, MotoGP-luokan 1. vapaa harjoitus
16.55-17.40, Moto2-luokan 1. vapaa harjoitus
19.10-19.50, Moto3-luokan 2. vapaa harjoitus
20.05-20.50, MotoGP-luokan 2. vapaa harjoitus
21.05-21.50, Moto2-luokan 2. vapaa harjoitus

Uusin numero