Kaatumiset pilasivat Felix Nässin kauden päätöskisat

Ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan SSP600-luokan viimeiset kilpailut ajettiin Valenciassa ja Jerezissä. Nässi oli hyvässä vauhdissa, mutta kaatumiset pilasivat hyvät suoritukset.

Ennen Valencian osakilpailua alla oli hyvä harjoitusjakso ja odotukset olivat korkealla. Harjoituksissa Yamaha saatiin hyviin säätöihin, mutta aika-ajossa sijoitus oli vasta 31. Kun 41 kilpailijaa on samaan aikaan radalla, niin puhtaan kierroksen saaminen on vaikeaa. Kierrosaika oli kuitenkin kohtuullisen hyvä, vain 2,6 sekuntia paalupaikka-ajasta ja oma ennätys. Kilpailu alkoi hyvin ja Nässi aloitti heti nousun ja poimi jokaisella kierroksella vähintään yhden kilpailijan. Kuudennella kierroksella, sijalta 23, etupää lipsahti alta ja Felix löysi itsensä hiekalta. Yamahaan tuli sen verran vaurioita, että kisan jatkaminen ei onnistunut. Valeciassa tuli toisessa lähdössä tulokseksi 19. sija ja omassa Supersport 600-luokassa 12.

Jerezissä oli luvassa sadetta, mutta kaikki harjoitukset ajettiin ennusteista huolimatta kuivalla. Nässi oli perjantain toisissa virallisissa harjoituksissa sijalla 19 vain 1,6 sekuntia kärjestä ollen samalla MDR Spain Circuits -tallin nopein kuljettaja. Lauantai oli sateinen ja aika-ajon alussa Felix lähti radalle varovasti tuntumaa hakien ja vauhtia nostaen. Michelinin sateiset olivat Nässille uusi tuttavuus ja ”highsider” yllätti kymppimutkan avauksessa. Selkä sai iskusta sen verran kipeää, että ambulanssi vei Jerezin keskussairaalaan ja kilpailulähtöihin ei ollut asiaa vaan seuraava yö piti vielä viettää sairaalassa tarkkailussa. Mitään vakavampaa vauriota tai murtumia ei kuvauksissa löytynyt, mikä oli tietysti erittäin tärkeää.

-Kauteen pyrittiin hakemaan hyvää tulosta vielä vaikean kauden päätteeksi, mutta hyvää vauhtia on välillä vaikea saada näkymään tuloksissa. Ajaminen kuitenkin parani paljon kauden loppua kohden ja siitä jäi todella hyvä fiilis. Oikea harjoittelu ja fyssari ovat auttaneet pitkään vaivanneeseen ”armpump” -ongelmaan. Nyt harmittaa rajusti kun ESBK-kauden päätöskisa jäi ajamatta, kertoi Felix.