Jauhiainen uhkuu taisteluhenkeä ennen Kuopion SM-osakilpailua

Tulevana lauantaina Kuopiossa nähdään jälleen tiukkaa vääntöä, kun Supermoton S1, Open ja ATV -luokkien Suomen kärki ottaa toisistaan mittaa Heinjoen radalla. Erityisen kovaa taisteluhenkeä löytyy S1-luokassa kilpailevalta Konneveden Moottorikerhon Ville Jauhiaiselta, joka Oulun osakilpailussa päästi kaatumisensa myötä Karhulan Moottorikerhon Kalle Torosen SM-kärkeen.

– Kyllähän se otti silloin päähän aivan älyttömästi. Ajattelin, että pystyn vielä Oulussa pesemään Kallen, mutta koko viikonloppu meni toisin kuin olin ajatellut, Jauhiainen manaa.

Ketutus on nyt kuitenkin käännetty voitontahdoksi ja Jauhiainen aikoo pistää kunnolla kampoihin Kuopion autosprint-radalla.

– Nyt en ihan hevillä anna periksi. Yritetään ainakin kuroa ne pisteet tasan ja mielellään nousta SM-johtoon. Kallelle kun on tulossa vielä pari vahvaa kisaa, niin nyt on pakko iskeä, Jauhiainen suunnittelee viitaten syyskuussa ajettaviin Hyvinkään ja Imatran osakilpailuihin. Konneveden mies taas on yleensä menestynyt erityisesti nopeilla radoilla, joihin hän ennakoi Kuopionkin lukeutuvan.

Helpolla Jauhiainen ei tule kuitenkaan lauantaina pääsemään, sillä Toronen ei ole valmis päästämään irti johtopaikastaan. Myös Supermoton EM-sarjaa kiertävä ja Oulun osakilpailua hallinnoinut Asseri Kingelin on ennakkosuunnitelmista poiketenosallistumassa Kuopion osakilpailuun.

Töhönen ei ota
paineita kotikisasta

S1-luokan kärkimiesten ohella Heinjoen Moottoriurheilukeskuksessa katseet tulevat kääntymään varmasti myös kotiseuran edustajaan Ville Töhöseen, joka puolustaa järjestäjäseuran mainetta Open-luokassa.

Luokan kärjessä ovat tällä hetkellä Imatran Moottorikerhon miehet Perttu Martikainen ja Jani Karttiala Sodankylän Moottorikerhon Pasi Kirvesmäen pitäessä kolmatta sijaa. Kauden ensimmäiseenkisaansa osallistuva Töhönen ei kuitenkaan suostu ottamaan kotiyleisön läsnäolosta paineita.

– Rauhallisin mielin tässä ollaan. Muutaman kerran olen nyt tässä kesän aikana ajanut motoa parin vuoden tauon jälkeen. Pääasia, että pääsee ajamaan, kun kerran on kotikisa. Ei osaa oikein paineita ottaa, kun ei tämä harrastaminen mulla kesäisin niin vakavaa ole, jääradalla kilpailemiseen panostava Töhönen toteaa.

ATV-luokassa sen sijaan lajin kaksinkertaisen Suomen mestarin ja Oulun kaksipäiväisessä koitoksessa täydet pisteet napanneen Timo Lehdon odotetaan hallitsevan tuttuun tyyliin myös Kuopion radalla.

Luvassa vauhdikasta menoa

Supermotot tulevat kilpailemaan Heinjoen Moottoriurheilukeskuksen vauhdikkaalla ja leveällä autosprint-radalla, johon tänään on aloitettu rakentaa kahta hiekkaosuutta.

– Odotukset on suuret. Toivotaan, että yleisö löytää paikalle ja että rata soveltuisi hyvin Supermoto ja ATV -käyttöön. Kaivinkoneet ovat siellä hommissa ja turva-alueita parannamme myös nyt pyörille sopiviksi, Kuopion Moottorikerhon puheenjohtaja Mervi Kettunen toteaa.

Lauantain Supermotokilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Heinjoella, joten Kettunen ennakoi yleisön viihtyvän Moottoriurheilukeskuksen tarjoamissa puitteissa.

– Nyt kun on isompi rata-alue ja katsomolle hyvä alueet, niin mikäs siellä onollessa, Kettunen hymähtää.

Aikataulu, supermoto SM Kuopio 3.8.:
Aika-ajot:

10:00-10:15 Open
10:25-10:40 ATV
10:50-11:05 S1

1. Ksalähdöt:
11:30-11:50 Open
12:00-12:20 ATV
12:30-12:50 S1

2. Kisalähdöt:
13:30-13:50 Open
14:00-14:20 ATV
14:30-14:50 S1

* Supermoto SM S1 2013, viisi parasta kolmen osakilpailun jälkeen:
1. Kalle Toronen KarMK Honda 129
2. Ville Jauhiainen KonnMK/UA Yamaha 120
3. Jari Ojala VMK TM 108
4. Asseri Kingelin JMU TDS 100
5. Ari Åstedt HyMK KTM 82

* Supermoto Suomen Cup Open 2013, viisi parasta kolmen osakilpailun jälkeen:
1. Perttu Martikainen IMK Honda 142
2. Jani Karttiala IMK Suzuki 116
3. Pasi Kirvesmäki SodMK KTM 560 86
4. Teemu Ojala HamSMK KTM 79
5. Jimi Lamminen KarMK Kawasaki 78

* Supermoto ATV Suomen Cup 2013, viisi parasta kahden osakilpailun jälkeen:
1. Timo Lehto KarMK Yamaha 100
2. Jaakko Mäkynen E-Pmmk Suzuki 84
3. Teemu Kuva KMC Honda 76
4. Nita Korhonen KonnMK/UA Yamaha 68
5. Jukka Oittinen PiMoKe Mivitotal

Uusin numero