Järf suvereeni Suomen mestari

Alkuerissä ylivoimaista vauhtia esitti hallitseva mestari, Vaasan Moottorikerhoa edustava Järf. Mies voitti kaikki ajamansa erät ja selvitti tiensä finaalin maksimipistein 15.

Viime vuoden hopeamitalisti, järjestävän kerhon Tomi Tani menetti pisteen ainoastaan Järfille ja 14 pisteellä selvisi toisena miehenä suoraan finaaliin.

Semifinaaliin selvisivät alkuerien jälkeen sijoilla 3-6 olevat kuljettajat. Tasaisessa semifinaalissa päivän yllättäjä Mika Kastren taisteli voiton ennen toista yllättäjää Idän Ritarien Tomi Norolaa. He selvisivät Järfin ja Tanin seuraksi finaaliin. Pohjois-Karjalan Timo Kankkunen jäi niukasti kolmanneksi ja finaalin ulkopuolelle. Saman seuran Mikko Jetsonen jätettiin semin viimeiseksi.

Finaalissa Tani otti parhaan startin ja syöksyi kärkeen. Järf epäonnistui startissa mutta nousi pian Tanin kantaan. Toisella kierroksella etukaarteessa Järf tuli vauhdikkaasti siäkautta Tanin ohi nousten johtoon. Tani yritti vastata vaasalaisen vauhtiin mutta toisen kierroksen lopussa takapyörä luisti alta ja mies ajautui radan keskelle tullen näin hylätyksi.

Järfin kiitäessä ylhäisessä yksinäisyydessä kohti mestaruutta hyötyi Kastren Tanin epäonnesta nousten toiseksi ja Norola kolmanneksi.

Kilpailun voittaja oli moottorien jylyn tauottua yhtä hymyä.

– Tyytyväinen olen, aina se on hienoa voittaa. Kovasti sen eteen piti taas tehdä töitä. Alussa oli teknisiä ongelmia kun moottori kuumeni liikaa ja pyörän jousitusten ja ripustusten kanssa oli ongelmia. Ne saatiin onneksi kuntoon. Ajaminen sujui koko päivän hyvin, kommentoi Järf.

– Finaalissa sain huonon startin ja kilpakumppanit pääsi paremmin liikkeelle. Onnistuin kuitenkin ohittamaan Tanin ja varmistamaan kolmannen mestaruuteni. Tosi hieno fiilis, kommentoi mestari jännittävää finaalia.

Joensuu.
Jääspeedwayn SM-finaali:

  1. Mats Järf VaMK 15+3
  2. Mika Kastren P-KMK 11+3+2
  3. Tomi Norola IRR 12+2+1
  4. Tomi Tani P-KMK 14+d
  5. Timo Kankkunen P-KMK 13+1
  6. Mikko Jetsonen P-KMK 10+0
  7. Markku Weckman MP-Tuki 8
  8. Matias Rantala PirMM 8
  9. Christer Biskop KMS 7
10. Jouni Seppänen PirMM 6
11. Jens Budden Saksa 5
12. Jarmo Malinen TSMK 4
13. Harri Saari IRR 3
14. Mika Helin FMS 2
15. Pertti Flink IRR 1
16. Tommi Suolammi HäMK 1
17. Jani Koivula IRR 0
18. Sami Hassinen P-KMK 0
 

Uusin numero