Jaloviinaa, rumpukapulat ja rahaa – Sleepy Sleepers Towerin peruskivi kertoo tekijöistään

Moottoripyörämuseon pihalla muurattiin tänään Sleepy Sleepers Towerin peruskivi. Kuten arvata saattaa, tilaisuus oli erittäin vakavamielinen ja tunnelma harras.

Lauantaina 23. lokakuuta tasan klo 12.00 muurattiin Moottoripyörämuseon edustalle rakennettavan Sleepy Sleepers Towerin peruskivi. Paikalle oli kokoontunut suuri joukko Sleepy Sleepers -bändissä soittaneita muusikoita, ja vastaavana mestarina paikalla hääri Turo´s Hevi Geestä tuttu Hara Laukkanen.

Vasemmalla Mato Valtonen ja tiiliskivi, joka tilaisuudessa muurattiin Madon vieressä olevaan reikään. Oikealla Riku Routo ja hänen vieressään vastaava mestari Hara Laukkanen.

Moottoripyörämuseon pihalle oli timanttisahattu reikä, johon juhlallisessa tapahtumassa muurattiin tulevan rakennuksen peruskivi. Ja koska kyseessä on Sleepy Sleepers Tower, myös peruskiven sisältö muodostui bändin hengen mukaiseksi. Yhtyeen jäsenistä Kari Kajala sai kunnian asetella reikään betonivalun keskelle Jaloviina-pullon. Rumpalipoika Nakke Pänttönen puolestaan asetteli rumpukapulat siististi ristiin pullon viereen. Vastaava Mestari Hara Laukkanen näytti olevansa porukan ainoa rahamies, ja heitti pullon ja kapuloiden viereen kahden euron kolikon. Mato Valtoselta kyseltiin, josko yksi hänen ”Mato Valtonen – hullunrohkea monitoimielämä” -kirjansa saataisiin myös taltioitua peruskiven sisään. Valtonen säästi kuitenkin mukana olleet ja kirjailijoiden nimikirjoituksilla varustetut kappaleet myytäväksi yleisölle, jota olikin paikalla suuri määrä.

-Tähän tarvitaan poliisivalvonta niin kauan, että betoni on kovettunut. Muuten toi Jallupullo kyllä häviää sieltä, epäili Mato Valtonen peruskiven muurauksen jälkeen. 

-Kansi kiinni, omaiset on nähneet, päätti museonjohtaja Riku Routo juhlavan tilaisuuden.

Tästä Sleepy Sleepers Towerissa on kysymys:

Ennakkouutinen aiheesta:

Moottoripyörämuseon seinäkalenterit myynnissä:

Uusin numero