Indyn hurjat vuosien saatossa: hurrikaani Ike, Rossi, Lorenzo ja Honda-kuljettajat

MotoGP-luokkaa hallitsevana mestarina yhdeksän osakilpailun jälkeen maksimipistein johtava Marquez, 21, sijoittui vuonna 2008 Indianapolisissa ja silloisessa 125-kuutioisten kisassa kuudenneksi.

Kyseinen kisa keskeytettiin kuusi kierrosta ennen maalia rajun sateen ja tuulen vuoksi.

MotoGP-luokkakin ajoi olosuhteista johtuen tynkäkisan ja päivän lopulle siirretty 250-kuutioisten kisa päätettiin jättää kokonaan ajamatta Mika Kallion ja kumppaneiden joutuessa pyörittämään peukaloitaan varikkoboxien suojissa.

Valentino Rossi viimeisteli Indyssä voiton vuonna 2008 ja Yamahan juhlat jatkuivat edelleen seuraavalla kaudella vuorostaan Jorge Lorenzon toimesta.

Sen jälkeen Indystä on muodostunut Hondan tehdastiimin tenmmellyskenttä ykkäössijojen osalta: Dani Pedrosa 2010, Casey Stoner 2011, Pedrosa 2012 ja Marquez 2013.

Marquez ja Rossi ovat
matkassa akut ladattuina

Marquezia voidaan luonnehtia myös lajinsa Amerikan valloittajaksi.

Hän on poistunut Yhdysvalloista jo kuusi kertaa peräkkäin voittajana, kun mukaan ynnätään myös Moto2-luokka ja Indianapolisin lisäksi Austinin ja Laguna Secan radat.

– Latasin kesätauolla akut ja harjoittelin hyvin varmistaakseni olevani valmiina kauden jälkimmäiseen puoliskoon. Olen todellakin innokas palaamaan pyörän selkään Indianapolisin radalla, josta olen pitänyt aina paljon, kertoaa kymppiä täyteen takova Marquez.

MM-pisteissä Marquezin ja tämän tallikaverin Pedrosan takana kolmantena oleva Rossi ei lähde pitämään suurta ääntä Hondan ässän huiman voittoputken katkaisemisesta.

"Tohtori" keskittyy tiukasti omaan tekemiseen ja kyttää tietenkin kokeneena ratakettuna aina tilaisuuttaan.

– Sarjan kesätauko oli erittäin tärkeä. Pystyin rentoutumaan ja latautumaan kauden toiseen osaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Rossi tieteää ja tuntee, että taistelu podiumsijoituksista tulee olemaan äärimmäisen kovaa. Tallikaveri ja näillä näkymin Yamahan kanssa vuoden jatkosopimuksen solmiva Lorenzokin on löytänyt taas virtaa tekemiseen saatuaan asiat kypärän sisällä kuosiin.

– Seuraavat kilpailut eivät tule olemaan helppoja minulle, sillä nuo radat eivät lukeudu parhaimmistooni. Ei varsinkaan Indianapolis. Tosin radan luonnetta ja asfalttia on muutettu hieman, joten katsotaan nyt, pudottelee Rossi.

Indianapolisin GP-viikonvaihde käynnityy perjantaina Suomen aikaa klo 16 Moto3-luokan ensimmäisillä vapailla harjoituksilla.

Sunnuntain kisa-aikataulu näyttää tältä: Moto3 klo 18.00, Moto2 klo 19.20 ja MotoGP klo 21.00.
 

Uusin numero