Huima korkkiruuvimutka tarjosi taas draamaa Superbiken MM-sarjassa

Kovaa kyytiä kohti toista peräkkäistä Superbike-luokan maailmanmestaruutta kiitävä Jonathan Rea oli hänkin kokea pariin kertaan korkkiruuvin kirouksen, ennen kuin Kawasakin ässä sai huokaista syvään helpotuksesta kauden 17. osakilpailun voittajana.

Railakkaasti laskeutuvassa korkkiruuvimutkassa rytminsä hetkittäin hukanneelle Realle voitto oli uran ensimmäinen Laguna Secan 3610 metrin mittaisella radalla. Voitto oli samalla Rean koko uran 37:s ja kauden kahdeksas.

Se irtosi vaiherikkaan väännön jälkeen 0,819 sekunnin erolla paalupaikkamieheen ja Kawasaki-tallikaveriin Tom Sykesin, joka hänkin ehti hypistellä voitonavaimia käsissään.

MotoGP-luokan vuoden 2006 maailmanmestari Nicky Hayden huudatti Hondallaan kotiyleisöä ylitettyään maalilinjan kolmantena 12,296 sekuntia Rean takana.

– Olen superiloinen tämän 25 kierroksen kisan voitosta. Tosin se ei lukeutunut lähellekään parhaita kisojani, sillä tein siksi paljon virheitä erityisesti juuri korkkiruuvimutkassa, kertoi 100-prosenttista podiumputkeaan jatkanut Rea.

Realla on koossa jo muhkea 368 pisteen potti. Se takaa hänelle sarjan ykköspaikan 71 pisteen erolla Sykesiin. Lagunan kuutosmutkassa kärjestä kaatunut Ducatin Chaz Davies on kolmantena pistein 244.

Kauden yhdeksännen osakilpailun toinen kisaerä ajetaan sunnuntaina.