Honda pyrkii horjuttamaan KTM:n valta-asemaa Moto3-luokassa

Hondan suunnalta annettiin viime kaudella viitteitä jo siitä, että se lyö mahdollisesti hanskat tiskiin MotoGP-sarjan pienimmässä luokassa.

Lopputulema oli kuitenkin täysin päinvastainen: Honda virittäytyy kaudella 2014 vastaiskuun täysin uudella Moto3-luokan tehdaspyörällä.

NSF250R-pyöriä käskyttävät KTM:ltä Hondalle vaihtaneen, Emilio Alzamoran johtaman espanjalaistiimi Estrella Galicia 0,0:n Alex Rins ja vastikään olkapääleikkauksessa ollut Alex Marquez, Caretta Technology RTG-tiimin britti John McPhee ja espanjalainen Efren Vazquez, sekä Ongetta-tiimin ranskalainen Alexis Masbou ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin.

Viime kaudella MM-kakkoseksi päätyneelle Rinsille, sekä Marquezille, Masboulle ja Vazquezille tarjoutui jo viime vuoden puolella maistiaiset Hondan tehdaspyörän ensimmäisestä versiosta Almerian radalla Espanjassa ajetuissa testeissä. Tosin niissä testeissä käytössä oli vielä FTR:n kauden 2013 runko. Kovimmat kierrosajat Almeriassa kellotti Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin uusi australialaiskuljettaja Jack Miller.

Sama rata toimii testinäyttämönä myös 6.-8. helmikuuta, kun HRC toimittaa kuusikolleen sen kaluston, jolla on tarkoitus pyrkiä lyömään kiilaa KTM:n rattaisiin. Almeriassa on mukana myös Husqvarnan tehdastiimiin siirtynyt Niklas Ajo, jolle rata tuli tutuksi viime marraskuussa.

Moto3-luokan ensimmäiset viralliset talvitestit ajetaan 11.-13. helmikuuta Espanjan Valenciassa. MotoGP-luokan testit käynnistyvät 4.-6. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

MotoGP-sarjan kauden 2014 virallinen talvitestiohjelma:
MotoGP-luokka:
04.-06.2. Sepang, Malesia
26.-28.2. Sepang, Malesia
03.-05.3. Phillip Island, Australia
07.-09.3. Losail, Qatar

Moto2- ja Moto3-luokat:
11.-13.2. Valencia, Espanja
18.-20.2. Jerez, Espanja
11.-13.3. Jerez, Espanja   

Uusin numero