Honda-juniorit ajoivat erävoittoja Rauman SM-crossissa

Tatu Junnola, 14, saavutti Raumalla ajetussa motocrossin SM-osakilpailussa kertaheitolla kaksi tälle kaudelle asettamaansa tavoitetta voittamalla elämänsä ensimmäisen SM-erän ja SM-osakilpailun. Junnola mursi värttinäluunsa toukokuussa, mutta nyt käsi kestää jo täysipitkän kisaerän ajamisen ja tulosta alkaa syntyä.

– Ensimmäisen erän startti epäonnistui pahasti, kun osui kanssakilpailijan kanssa yhteen lähtösuoralla ja jäin aivan viimeisten joukkoon. Sain kuitenkin todella hyvän ajorytmin päälle ja nousin kisan puolivälissä toiseksi. Toiseen erään lähdettäessä olikin itsevarma olo ja vaikka lähdön jälkeen olin juuri ja juuri kympin sakissa, uskoin voittoon heti alusta saakka. Tiimikaveri Emil Weckmanin kanssa tuli vähän kisaakin, mutta sain eroa aikaan ja ajoin varmistellen voittoon. Tämä oli ensimmäinen SM-voittoni, joten olen todella iloinen ja seuraava tavoite onkin ottaa voittoja EM-sarjassa, kertoi tyytyväinen Junnola.

Kolmas sija ei
tyydyttänyt Weckmania

Tiimin toinen CRF150R kuljettaja, 13 -vuotias Emil Weckman oli kokonaiskilpailussa kolmas eräsijoilla 3 ja 2.

Nuorukaista ei sijoitus kuitenkaan tyydyttänyt, sillä myös voittoon olisi ollut erinomaiset mahdollisuudet.

– Ihan kohtuullinen kisa, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Ensimmäisessä erässä hain ohitusta johtavasta Kurvisesta, kun tein virheen ja kaaduin. Tipuin jo viidenneksi, mutta ehdin vielä ohittaa kaksi kuljettajaa ennen maalia. Toisessa erässä startti onnistui hyvin ja nousin nopeasti kärkeen. Sitten puolivälin tienoilla Tatu tuli ohi. Yritin vähän aikaa roikkua perässä, mutta Tatu oli tänään nopeampi, kertasi Weckman.

Haavisto elämänsä
ensimmäiseen SM-erävoittoon

MX2-luokassa ajava, vasta 16-vuotias Jere Haavisto saavutti niin ikään yhden ison merkkipaalun motocross-urallaan voittamalla MX2-luokan ensimmäisen erän. Huippustartista huolimatta erävoitto ei kuitenkaan tullut helposti.

– Johdin kisan neljä ensimmäistä kierrosta ja sain jopa hieman eroa toisena ajaneeseen Jami Nummiseen. Sitten sammutin pyörän ja tipuin pahimmillaan neljänneksi. Katselin useamman kierroksen ajan Sihvosen Miron linjoja ennen kuin ohituspaikka löytyi. Sen jälkeen muutama kierros meni Matikaisen perässä ennen kuin pääsin kärkeen. Ajoin viimeisen kierroksen varman päälle ja Miro pääsi jo todella lähelle, mutta pääasia, että ensimmäinen erävoitto on nyt tosiasia, kertasi Haavisto erän jälkeen.

Toisessa erässä Haavisto nousi jo neljänneksi keskikertaisen startin jälkeen, mutta kaksi kaatumista vaativat veronsa ja Haavisto oli maalissa viides. Yhteistuloksissa Haavisto oli kolmas.

Vakiopyörällä voittoon

Myös kisaa paikan päällä seurannut, Honda maahantuojan Brandtin myyntipäällikkö Patrick Manner oli tyytyväinen tiimikuljettajien suorituksiin.

– Junnolan voitto oli ehdottomasti ansaittu ja hienoa nähdä, että Tatulla alkaa itseluottamuskin olla jo kohdallaan. Weckmanin ja Junnolan kaksoisvoitto toisessa MXC/A erässä oli hyvä osoitus, että myös täysin vakiolla pyörällä voi voittaa SM-sarjassa. Sekä Junnola, että Weckman ajavat vakiokuntoisilla Honda CRF150R pyörillä, joissa ei ole edes tehoputkea. Liian usein näkee, että varsinkin junioreiden kohdalla keskitytään vääriin asioihin ja esimerkiksi käytetään kohtuuttomasti aikaa ja rahaa kaluston virittämiseen. Loppujen lopuksi runsas ja riittävän laadukas ajoharjoittelu on kuitenkin kaiken a ja o, kommentoi Manner.

Haaviston seuraava kilpailu on ensi viikonloppuna ajettava Ruotsin EM-osakilpailu. Weckmanin ja Junnolan seuraava EM-osakilpailu ajetaan Tsekeissä heinäkuun 25. -26. päivä.
 

Uusin numero