Honda CBR500R Cupissa ankaraa vääntöä voitoista

Lauantaina voiton otti Ville Kandelin ja toiseksi tuli Aleksi Hyvärinen. Kolmanneksi ajoi Topi Mustonen ennen Arto Jokista ja Kusti Mannista.

– Sunnuntaina jatkui sama taistelu ja kärkipaikka vaihtui monta kertaa kierroksen aikana. Sama neljän ryhmä ajoi sekunnin sisällä kierroksia. Viimeisellä kierroksella uuden radan pitkältä suoralta tulivat Mustonen, Hyvärinen ja Kandelin samassa nipussa pitkään oikeaan ja Jokinen oli muutaman kymmenen metrin päässä peesissä. Kandelin oli suunnitellut Hyvärisen ja Mustosen ohittamista samassa kaarteessa ulkopuolelta. Ohitustilanteessa Hyvärisen Hondasta petti etujarru ja hän ajautui ulos. Sen seurauksena Kandelin joutui väistämään ja molemmat menivät hiekalle kuitenkaan kaatumatta. Samalla Mustonen pääsi karkuun ja ajoi voittajaksi, tallipäällikkö Erkki Tapaninen kertaa tapahtumia tiiminsä tiedotteessa.

Jokinen ohitti myös Kandelinin ja Hyvärisen päätyen toiseksi. Hyvärinen oli kolmas ja lauantain voittaja Kandelin neljäs. Manninen otti varmalla ajolla viidennen sijan.

– Honda CBR500R Cupissa on kova nelikko ajamassa sarjan mestaruudesta ja muutama kovan tason kuljettaja on tulossa mukaan loppukauden kilpailuihin. Heidän tulonsa saattaa muuttaa paljon podiumasetelmia, mutta mielenkiinto vaan lisääntyy, jos ja kun heitä saadaan mukaan, toteaa Tapaninen.

Seuraava Honda CBR500R Cup ajetaan Kemorassa 17.-19. kesäkuuta.
 

Uusin numero