Hermunen ei aja supermoton MM-joukkuekilpailua Bulgariassa

Hermusen päätös ei tullut yllätyksenä joukkueita kokoavalle moottoriliiton valmennuspäällikölle Tomi Konttiselle.

– Osasin odottaa sitä, mutta toki varmistin vielä asian Hermuselta, toteaa Konttinen.

Suomen trion Bulgariassa muodostavat Asseri Kingelin, Sami Salstola ja Toni Klem. Kingelin on S2-luokan EM-pisteissä neljäntenä, joukkuekisassa debyyttinsä tekevä Salstola viidentenä ja Klem kahdeksantena. Joukkuetta johtaa Timo Lahti.

– Meillä on hyvä joukkue koossa, joka taistelee onnistuessaan mitaleista, sanoo Konttinen.

Suomella on mukavia muistoja Plevenissä aiemmin ajetusta MM-joukkuekisasta. Suomi yllätti vuonna 2009 Bulgariassa kaikki puun takaa tuikkaamalla MM-pronssia joukkueella Klem-Kalle Toronen-Ville Jauhiainen.

Pronssia heltisi myös vuonna 2011 Espanjan Alcanizista nipulla Hermunen, Klem Kingelin.

Viime vuonna Suomi sijoittui Portugalin Portimaossa ajetussa joukkuekisassa seitsemänneksi kolmikolla Klem, Kingelin, Jauhiainen. Mestaruuden nappasi nimiinsä Italia. Ranska poimi hopean ja pronssin pokkasi Tshekki.

Supermoton henkilökohtaisesta MM- ja EM-kaudesta on jäljellä vielä kaksi, peräkkäisinä viikonvaihteina Italiassa ja Ranskassa ajettavaa osakilapailua. Triscina on vuorossa tulevana viikonvaihteena ja kauden huipentava Rivesaltes 22. syyskuuta.

Kymmenestä tähän mennessä ajetusta erästä komeasti yhdeksän nimiinsä huimistellut Hermunen johtaa sarjaa 22 pisteellä hallitsevaan ranskalaismestariin Thomas Chareyreen.

Ajamalla ei Chareyre tällä kaudella jo Italian mestaruuden uusinutta Hermusta valtaistuimelta suista.

Uusin numero