Herlings toipui nopeasti voittajaksi Ferrandisin näpäytyksen jäljiltä

Losailin radan keinovaloissa ajettava kilpailu on aina speliaalijuttu, eikä sen perusteella kannata vetää vielä sen pitemmälle meneviä johtopäätöksiä. Qatar on sittenkin vain yksi kisa mittavassa 18 GP:n kattauksessa. Ja pitkässä sarjassahan Herlings on ajamalla pitelemätön.

Qatar ja ranskalainen Kawasaki-kuljettaja Dylan Ferrandis osoittivat kuitenkin heti kättelyssä, että hollantilainen ei ole suinkaan lyömätön KTM:n puikoissa.

Ferrandis hätyytteli Herlingsiä jo perjantain karsinnassa lisäten löylyä kiukaalle lauantain kisaerissä.

Niistä ensimmäisen hän nappasi nimiinsä 0,329 sekunnin erolla Herlingsiin.

Jälkimmäisessä erässä Herlings heräsi miltei tuttuun loistoonsa ja osat vaihtuivat – odotetustikin.

Herlings tervehti ruutulippua ykkösenä 1,204 sekunnin erolla Kawasakilla etenevään sveitsiläiseen Arnaud Tonusiin. Ferrandis päätyi kuudenneksi 12,271 sekuntia voittajasta.

Herlings poimi samalla nimiinsä kauden ensimmäisen GP:n voiton pistein 47. Ferrandis noukki hiekka-aavikolta talteen kelpo saaliin hänkin, eli 40 pistettä.

– Minulla on edelleen ongelmia starttien kanssa. Teemme töitä niiden eteen, mutta parannettavaa riittää. En ollut tänään muutenkaan tyytyväinen ajamiseeni. Ei auta muuta kuin toivoa, että seuraavassa kisassa Thaimassa menee paremmin, totesi Herlings.

Kausi jatkuu samaan malliin kuin vuosi sittenkin, eli viikon kuluttua vuoroaan odottaa Thaimaa ja Si Racha. Siellä kuljettajat kohtaavat ekstravastustajana paahtavan helteen ja piinaavan kosteuden, joka voi pahimmassa tapauksessa muuttua karua jälkeä tekeväksi trooppiseksi monsuunisateeksi.

Täydelliset tulokset:
http://www.mxgp.com/results/standings
 

Uusin numero