Ferrari ja Rossi – tämä unelmapari saa Italian sekaisin

Tutkimuslaitos Repucomin mukaan 64 prosenttia 16-69 -vuotiaista italialaisista seuraa moottoriurheilua, eli tässä tapauksessa ensisijaisesti F1:htä ja MotoGP:tä. Kyseinen 64 prosentti vastaa 26 miljoonaa ihmistä.

Repucomin otannan perusteella 70 prosenttia italialaisista nostaa Ferrarin myötä F1:n suosikikseen. MotoGP tulee tiukassa imussa 65 prosentin siivulla.

Ferrari on toisaalta italialaisten ehdoton lempilapsi ja suosikki moottoriurheilussa. Tutkimukseen vastanneista 84 prosenttia nostaa Ferrarin yli kaiken.

Seuratuimpien kuljettajien osalta italialaisten vaakakuppi kallistuu MotoGP:n puolelle.

Rossi on ehdoton ykkönen ennen britti Lewis Hamiltonia. Tämän duon jälkeen italialaisilta seuraavaksi eniten arvostusta saavat Rossin vastustajiin lukeutuvat espanjalaiset Jorge Lorenzo ja Marc Marquez.

Unelmapari Ferrari-Rossi kohtaaminen myös käytännössä oli takavuosina lähellä toteutua. Rossi testasi viime vuosikymmenen puolella moneenkin otteeseen Ferrarin F1-autoa ja harkitsi vakavasti lajin vaihtoa.

Rataamoottoripyöräilyn yhdeksänkertainen maailmanmestari Rossi päätyi kuitenkin jatkamaan paraatilajissaan. Hän kertoi tuolloin ratkaisun syntyneen sydämen ääntä kuunnellessa.

– F1 oli aikoinaan unelmani. Nyt se unelma on osaltani ohi, sanoo 16. helmikuuta 37 vuotta täyttävä Rossi.

Britti John Surtees on ainoa kuljettaja, joka on pystynyt voittamaan maailmanmestaruudet kaksi- ja nelipyöräisten kuninkuusluokissa.

Uusin numero