Fernandez korvaa Fernandezin ensi kaudella Ajon Moto2-tiimissä

Pedro Acosta (vas), Aki Ajo ja Augusto Fernandez

Red Bull KTM ajon Moto2-luokan ensi kauden kuljettajat on julkistettu. Toinen kuljettajista on Augusto Fernandez, joka ei ole sukua Ajon tämän kauden Moto2-tiimissä ajavalle Raul Fernandezille.

Red Bull KTM Ajon Moto2-tiimin molemmat kuljettajat vaihtuvat ensi kaudeksi, ja syy siihen on varsin hieno: tiimin molemmat tämän kauden kuljettajat nousevat MotoGP-luokkaan Tech3 KTM Factory Racing -talliin. Tällä kaudella Ajon tiimin menestys Moto2-luokassa ei ole jättänyt juurikaan toivomisen varaa, sillä Remy Gardner ja Raul Fernandez pitävät hallussaan kuljettajien tilastossa kaksoisjohtoa ja tiimien välisessä taistossa tämä tarkoittaa ylivoimaista johtopaikkaa Aki Ajon johtamalle tiimille.

Ensi kaudeksi Ajo nostaa Moto3-luokkaa tällä hetkellä viidellä osakilpailuvoitollaan johtavan 17-vuotiaan Pedro Acostan Moto2-luokkaan. Tiimikaverikseen hän saa 23-vuotiaan Augusto Fernandezin, jolla on nyt menossa jo viides kausi Moto2-luokassa ja siten takanaan jo 68 osakilpailun kokemus. Augusto Fernandezin paras kausi tähän mennessä on ollut 2019, jolloin hän saavutti kolme MM-osakilpailuvoittoa ja yhteensä 207 MM-pistettä, jotka riittivät kauden päätteeksi viitossijaan luokassa. Tällä kaudella Augusto Fernandez on kerännyt 92 MM-pistettä, jotka oikeuttavat luokan kuudenteen sijaan.

Tallipäällikkö Ajon mukaan ensi kauden kuljettajat muodostavat hyvän yhdistelmän nuoruutta ja kokemusta. Ajo sanoo tunteneensa Augusto Fernandezin jo jonkin aikaa ja tietävänsä miehessä piilevän potentiaalin. Ajon mukaan Pedro Acostan nousu Moto3-luokasta vain yhden kauden jälkeen on suuri steppi, mutta jos joku, niin juuri Acosta sen pystyy menestyksekkäästi tekemään.

Uusin numero