Ezpeleta: Tavoitteenamme on 12-16 kilpailun MotoGP-sarja

Carmelo Ezpeleta kertoo Dornan suunnitelmista MotoGP-kaudelle 2020. Kuva: motogp.com.

MotoGP-sarjan järjestäjä Dorna Sports uskoo voivansa esitellä kauden 2020 kilpailukalenterin kesäkuun alussa.

Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta kertoo järjestäjän valmistautuvansa MotoGP-kauden aloitukseen heinäkuussa. Dorna on esitellyt laatimansa erityisjärjestelyt espanjalaisille kilpailunjärjestäjille ja viranomaisille ja käy keskustelua myös muiden maiden sidosryhmien kanssa mahdollisimman kattavan kilpailukauden varmistamiseksi.

Kilpailukausi alkaisi heinäkuun lopussa Jerezistä, jossa ajettaisiin kaksi kilpailua. Erikoisjärjestelyitä on suunnitteilla myös Brnon, Itävallan ja Italian kilpailujen järjestäjien ja viranomaisten kanssa.

– Tavoitteemme on ajaa 12-16 kilpailua. Tarkoituksemme on ajaa Euroopassa marraskuun loppuun saakka ja sen jälkeen siirtyä lämpimämpiin maihin, joissa sää sallii kilpailemisen vielä joulukuussakin. Jos se ei ole mahdollista, ajamme koko kauden Euroopassa, Ezpeleta toteaa.

Ezpeletan mukaan 16 kilpailun ajaminen on mahdollista, jos kauden jatkaminen Euroopan ulkopuolella onnistuu. Muussa tapauksessa kilpailuja ajetaan enintään 12.

– Uskomme voivamme esitellä uuden kilpailukalenterin kesäkuun alussa. Tilanne aiheuttaa haasteita kalenterin suunnitteluun ja yritämme parhaamme mukaan välttää päällekkäisyyksiä esimerkiksi F1-sarjan kanssa, Ezpeleta kertoo.

Tilanne edellyttää erikoisjärjestelyitä, ja esimerkiksi välttämättömän henkilöstön lukumääräksi on rajattu 1300. Lisäksi Euroopan ulkopuolelta tulevien henkilöiden tulee saapua paikalle vähintään 14 vuorokautta ennen kilpailua.  

– Euroopasta saapuvien tiimien tulee puolestaan testata henkilöstönsä neljä vuorokautta ennen omasta maastaan lähtemistä. Radalle saapuessaan kaikki henkilöt testataan uudelleen ja heidän terveydentilaansa tarkkaillaan päivittäin. Ongelmatilanteiden ilmetessä seuraamme määrättyä menettelyä riskien minimoimiseksi, kuvailee Ezpeleta järjestelyjä.

– Toivottavasti rajoituksia voidaan lieventää vielä ennen heinäkuuta.

Uusin numero