Enduromestari Aholan muistomerkki paljastettiin Hämeenlinnassa – paikalla reilu 100 ihmistä

Enduron kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes ja hämeenlinnalainen enduroajaja Juha Laakso, joka oli voittamassa juniorijoukkueessa Hämeenlinnassa vuonna 1996 järjestettyä enduron joukkue-MM-kilpailua, paljastivat tänään Mika Aholan graniittisen muistomerkin. Paikalla oli reilu satapäinen yleisö mukaanlukien Aholan äiti sekä leski Marika Ahola.

Muistomerkin ovat järjestäneet Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan moottorikerho sekä Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla kunnioittaakseen vuonna 2012 leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin menehtyneen Aholan muistoa. Noin kaksi metriä korkean ja kaksi tonnia painavan kiven on lahjoittanut Timo Saviniemi.

Paikalla, jonne muistomerkki on pystytetty ajettiin vuonna 1996 enduron MM-joukkuekilpailun Sixin loppucrossi. Suomi voitti World Trophyn tuolloin ensimmäistä kertaa. Ahola oli mukana tuomassa maailmanmestaruutta Suomeen yhdessä Kari Tiaisen, Jani Laaksosen, Pekka Viljakaisen, Petteri Silvánin sekä Vesa Kytösen kanssa.

Mika Ahola saavutti uransa aikana viisi enduron maailmanmestaruutta, viisi MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. Lisäksi hän voitti seitsemästi enduron joukkuemaailmanmestaruuden ja vei Päijänteen Ympäriajon nimiinsä kuudesti.

 

Uusin numero