Enduro lupaus Hugo Svärd Mika Ahola stipendiaatiksi

Vuoden 2018 stipendiaatti on kauden 2017 U20-luokan Suomen mestari Hugo Svärd, joka on monella tapaa ainutlaatuinen kuljettaja. Svärd on nuoresta iästään huolimatta niittänyt paljon menestystä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin hänen ollessa Enduro Youth-luokan MM-nelonen edellisellä kaudella U20-mestaruuden lisäksi. Toinen hyvin poikkeuksellinen asia on, että Svärdin isä Marko Laaksonen oli yksi Mika Aholan kovimmista kilpakumppaneista hänen urallaan. Ahola ja Laaksonen kilpailivat muun muassa useamman kerran legendaarisen Päijänteen Ympäriajon voitosta sekä kertaalleen Novemberkåsanilla kaverukset ajoivat vahingossa toisiaan päin sillä seurauksella, että molempien kilpailu jäi sillä kertaan kesken. Svärdin isä Marko on Aholan tapaan voittanut ”Päitsin”, mutta tässä tilastossa Ahola vie voiton numeroin 6-2.

Hugo Svärd tulee saamaan tulevalla kaudella maksettuja ilmoittautumismaksuja vastaan rahaa aina 1 000 € saakka. Kilpailujen lähtöluettelon ilmoittaja kohdassa tulee lukemaan ilmoittajana Mika Ahola, joka merkitsee stipendiaatin lisäksi, että kyseessä on nuori nopea kuljettaja. Svärd kilpailee tulevalla kaudella edellisen kauden tapaan Kytönen Motorsport -tiimissä enduron SM- ja MM-sarjassa.

Svärd on nuori lahjakas kuljettaja, mistä osoituksena hienot saavutukset niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin. Hänellä on vielä myös kaksi vuotta aikaa ajaa U20-luokassa. Stipendiä hän ei voi säännöistä johtuen toista kertaa voittaa. Hänessä on kuitenkin paljon potentiaalia ja tarina, että Aholan kilpakumppanin poika ajaa nyt hänen stipendiaattina, on upea.

Mika Ahola
6 Päijänteen ympäriajon voittoa
5 Perättäistä MM-kultaa endurossa
Historian vanhin maailman mestari endurossa
Historian nuorin Päijänteen ympäriajon voittaja
Nukkui pois vuonna 2012

Teksti: Kytönen Motorsport Tiedotus

Uusin numero