”Ei rikasta isää, eikä 200 000 euroa” – suomalaistallin hyvästellyt kaatokuningas ei anna silti periksi

MotoGP-sarjan kyseenalaista kaatokuninkaan mainetta viime kauden osalta kantava Hanika olisi halunnut jatkaa uraansa jossain toisessa KTM- tai Honda-tiimissä, mutta taloudellinen kynnys tähän osoittautui liian korkeaksi.

– Minulla ei ole rikasta isää, eikä 200 000 euroa, Speedweekille avautunut Hanika viittaa tiimien kynnysrahaan.

Hanika kilpailee jatkossa Mahindran Outox-tiimissä. Pyörä ei ole välttämättä se paras mahdollinen, mutta Hanika ei anna periksi. Positiivisuus pysyy kaikesta huolimatta visusti matkassa mukana.

– Uskon, että Mahindra istuu paremmin ajotyyliini, Hanika pudottelee vähintään puolipakolliset.

Äiti itki läpi yön
hiusten leikkaamista

Hanikan tavaramerkkinä ovat aina olleet pitkät, kypärän alta liehuvat hiukset.

Hanika lupasi aikoinaan tallipäällikkö Aki Ajolle painuvansa välittömästi parturin pakeille, kun Moto3-luokan ensimmäinen podiumsijoitus toteutuu.

Se ei toteutunut suomalaistallin riveissä koskaan. Talli piti kuitenkin huolen siitä, että hiukset lähtivät.

Painiottein taltutettu Hanika parturoitiin huolella ja isolla joukolla kauden 2015 päätöskekkereiden merkeissä Valenciassa. Työnjälki tosin vaati vielä ammattilaisen viimeistelyä.

Hanikan mukaan hänen isänsä, joka saavutti aikoinaan maansa mestaruuden ratamoottoripyöräilyssä, otti asian monen muiden tavoin huumorin kannalta. Äidille se oli sen sijaan ollut kova isku.

– Äitini kertoi, että minulla on ollut pitkät hiukset vauvasta lähtien ja että hän rakasti niitä. Äitini itki koko seuraavaan yön nähtyään pääni ajeltuna. No, onneksi hiukset kasvavat ja aion palata niiden osalta entiseen kuosiini. En välitä siitä, että jotkut pitävät minua hiusteni osalta tyttömäisenä. Se on tavaramerkkini, huikkaa Hanika.

Uusin numero