Eemeli Lahti toiseksi Assenissa

Eemeli Lahti johti sunnuntain Supersport-kilpailua Assenissa, kunnes eturenkaan ylikuumeneminen pakotti rauhoittamaan tahtia. Plakkariin jäi silti toinen sija ja kilpailun nopein kierrosaika.

Assenin BSB-kilpailussa Supersport-luokkaan osallistunut Eemeli Lahti päätti kilpailuviikonloppunsa podiumilla.

Brittein Superstock 1000 -sarjassa tällä kaudella kilpaileva Eemeli Lahti vieraili Assenin BSB-kilpailussa Sterkman Motorsport by HRP:n riveissä ja osallistui Suzuki GSX-R 600:lla Supersport-luokkaan. Mahdollisuus villin kortin Supersport-kilpailuun oli tarjolla, sillä Superstock 1000 -luokkaa ei Assenissa nähty.

Lahti aloitti urakkansa perjantaina, jolloin keskityttiin totuttelemaan 600-kuutioiseen pyörään sekä hakemaan Asseniin sopivia säätöjä. Pyörää ei kuitenkaan saatu optimaaliseksi, joten lauantain kilpailuun Lahti starttasi odotuksia matalammasta kuudennesta lähtöruudusta ja kiidätti kilpailussa Suzukinsa maaliin seitsemännellä sijalla.
– Supersportiin palaaminen oli vaikeampaa kuin uskoinkaan. Perjantain perusteella teimme vähän liian isoja muutoksia, mikä kostautuivat lauantain kisassa. Asiat olisi pitänyt pitää yksinkertaisimpina, niin tulos olisi voinut olla parempikin. Lauantaista saatiin kuitenkin hyvää dataa, jonka avulla saatiin parannettuja säätöjä sunnuntain kilpailua varten, Lahti kertoo.

Sunnuntain kilpailuun Lahti starttasi lauantain kilpailun kierrosaikojen perusteella seitsemännestä ruudusta. Tiimi oli saanut säädöt paremmin kohdalleen, mutta täydelliset ne eivät vieläkään olleet. Kilpailun alkua johtanut Lahti ehti kellottaa nopeimman kierrosajan, mutta eturenkaan ylikuumeneminen pakotti rauhoittamaan tahtia hieman. Ongelmista huolimatta Lahti ajoi maaliin upeasti Supersport-luokan toisella sijalla.
– Kilpailun ensimmäinen kierros meni aika nappiin. Lähtö ei sinänsä ollut mitenkään ihmeellinen, olisinko ollut startin jälkeen neljäntenä. Kierroksen edetessä pääsin iskemään muutamassa paikassa yllättäväkin helposti ja onnistuin nousemaan kärkeen. Pyörässä oli kuitenkin vielä vähän samaa ongelmaa kuin eilen. Pystyin taistelemaan jonkin aikaa, mutta edessä oli yhä sen verran painoa, että eturengas alkoi ylikuumeta ja vauhtia oli otettava vähän pois, Lahti kertaa.
Vaikeuksista huolimatta podiumille noussut Lahti oli kuitenkin viikonlopun sujumiseen erittäin tyytyväinen.
– Tulos oli todella hyvä ja olen erittäin tyytyväinen viikonloppuna saavuttamiimme edistysaskeleisiin. Uskon, että jos meillä olisi ollut käytettävissämme yksi päivä enemmän, ei muilla olisi ollut meidän vauhtiimme mitään sanottavaa, Lahti hehkuttaa.

Myös Sterkman Motorsport by HRP:n tiimipäällikkö Joni Hannula oli iloinen sunnuntain tuloksesta.
– Siihen nähden, että emme ole ajaneet Eemelin kanssa kovin paljoa ja että MM-sarjan sekä Suomen radoista poikkeava Assen aiheutti haasteita säätöjen löytämiseen, oli sunnuntain tulos erinomainen. En voi olla kuin tyytyväinen, kyllä tämä tulos palkitsee. Oli mukavaa päästä maailmalle näyttämään, että kyllä me Suomessakin jotain osaamme, Hannula virnistää.
– Kiitos vielä kilpailun mahdollistaneille yhteistyökumppaneillemme, koko tiimille sekä tietysti faneillemme.

Seuraavan kerran Eemeli Lahti nähdään viivalla BSB Superstock 1000 -sarjan Doningtonin osakilpailussa, joka järjestetään 4.-6. lokakuuta.