Ducati-pomo kritisoi Valentino Rossin sanomisia: ”En usko, että heillä on mitään vähemmän kuin meillä”

Tiimimanageri Davide Tardozzi oli vastuussa testeistä ja summasi tiimin nykytilanteen.

Jorge Lorenzo ja Andrea Dovizioso tekivät erittäin hyvää työtä, etenkin kun kyse oli radasta, joka ei ole ollut meille koskaan kovin hyvä. Marc Marquez ei täällä ollut, häneen toki meitä pitäisi verrata. Mutta Yamaha oli täällä, ja olimme heidän edellään, se on erittäin positiivinen asia”, Tardozzi sanoo.

Tardozzi odottaa tiimiltä hyvää loppukautta.

”Unelmia ja haaveita pitää aina olla, ilman niitä jotakin puuttuu. Tiedämme hyvin, ketä vastaan kilpailemme, mutta aikomus on nousta valmistajien maailmanmestariksi ja kakkoseksi kuljettajien MM-sarjassa. Taistelu tulee jatkumaan niin kauan kuin niihin on matemaattinen mahdollisuus”, Tardozzi sanoo.

Lorenzo on MM-sarjan kolmas ja Dovizioso neljäs vain 12 ja 13 pistettä toisena olevaa Yamahan Valentino Rossia perässä. Valmistajien MM-sarjassa Honda on edellä 28 pistettä.

Manageri on harmissaan, kun he menettävät ensi kaudeksi Jorge Lorenzon Hondalle.

”Jorgen menettäminen on meille ongelma ja olemme siitä hyvin pahoillamme. Meillä on silti vahva usko, että hänet korvaava Danilo Petrucci voi kasvaa vielä paljon kuljettajana. On turha katsella vanhoja tilastoja ja verrata heitä kuljettajina. Me alamme työstää Petruccin kanssa asioita yhdessä välittömästi”, Tardozzi kertoo.

Valentino Rossi valitteli jokin aika sitten, että Ducati ja Honda ovat valtavine organisaatioineen kuin F1-tiimejä.

”Olisi iso virhe aliarvioida Yamahaa tai väittää, etteivät he ole tehtäviensä tasalla. En todellakaan usko, että millään tehdastiimillä olisi jotakin vähemmän kuin meillä, ei Yamahallakaan. Siksi Rossin kommentti oli hämmentävä. Ei siitä ole kuin vuosi, kun kaikki pitivät Yamahaa ykkösenä, johon verrata itseään. Ymmärrän Rossin pienen turhautumisen, mutta uskon hänen olevan taas hyvin pian kärjessä”, Tardozzi sanoo.
 

Uusin numero