Ducati pohtii jo Danilo Petruccille korvaajaa kaudelle 2020: ”Meillä on kolme erinomaista kandidaattia”

Kun Jorge Lorenzo lähti Hondalle, nosti Ducati tehdastiimiin satelliittijoukoista Pramacilta Danilo Petruccin. Hänen kanssaan tehtiin kuitenkin vain vuoden sopimus, joten spekulaatiot ovat jo täydessä käynnissä.

Pitääkseen paikkansa, on Petruccin pystyttävä lyömään tismalleen samalla pyörällä ensi kaudella ajava Pramacin Jack Miller, sekä viime vuoden pyörällä paahtava Millerin uusi tallikaveri Francesco Bagnaia.

”Danilon, Jackin ja Peccon tulokset näyttävät, kuka heistä on tahdaskuljettajamme kaudella 2020. Tilanne on hyvä, sillä meillä on kolme erinomaista kandidaattia”, Ciabatti sanoo.

21-vuotias Bagnaia on Valentino Rossin suojatti, joka voitti viime kaudella Moto2-mestaruuden. Ducati teki hänen kanssaan sopimuksen jo ennen viime kauden alkua. Hän ajoi Pramacilla vakuuttavasti heti Valencian ja Jerezin MotoGP-testeissä kauden päätteeksi.

”Pecco ajoi fantastisen kauden Moto2:ssa. Palkkasimme hänet tammikuussa, mikä oli toki riski. Halusimme hänet tulevaisuutta varten ja nyt tiedämme, että päätös oli oikea. Vaikka hän ajaakin ensi kaudella vuoden 2018 pyörällä, se on hyvin kilpailukykyinen laite. Tosin uskon, että uusin pyörämme on vielä kilpailukykyisempi. Debyyttivuosi MotoGP:ssä ei ole kenellekään helppo, mutta uskon hänen oppivan nopeasti. Jack Miller on hänelle hyvä vertailukohta”, Ciabatti arvioi.

Ciabatti on sanonut aiemmin, että Petruccin on todistettava pystymään myös voittoihin, vaikka hän on jo kakkostiloja ajanut. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hänen pitäisi heti lyödä Dovizioso.

”Nyt Danilolla on enemmän paineita kuin Pramacilla. Hänen tavoitteensa on ottaa voittoja ja olla joka kerta viiden parhaan joukossa. Hänen ykkösjuttunsa ei ole Dovizioson voittaminen heti, mutta toki olisi täydellistä, jos hän pystyisi sen tekemään. Hänelle on tärkeämpi ensin kerätä itseluottamusta kuin lähteä heti näyttämään olevansa Doviziota nopeampi.”
 

Uusin numero