Ducati lihotti Rossin tiliä 15 miljoonalla – Lorenzoa vikitellään vastaavalla rahakasalla

Ducati onnistui aikoinaan houkutteleman Lorenzon nykyisen tallikaverin Valentino Rossin riveihinsä.

Tosin se diili painui pahasti pakkaselle: Ducati lapioi kaudessa 15 miljoonaa euroa ”Tohtorin” jo entuudestaan muhkealle tilille, mutta raha ei tuonut tulosta, eikä onneakaan.

Päinvastoin, sillä Rossikin muistelee yhä kauhunsekaisin tuntein pitkän ja upean uransa totaalista mahalaskua. Miltei pyhäksi julistettu italialainen liitto tapaili katastrofia jo sen ensiaskeleista lähtien.

Ducati on kuitenkin nykyisin kilpailukyvyltään täysin toista maata silloiseen nähden. Ducati julistautuu mukaan mestaruustaisteluun viimeistään kaudella 2017.

Tällä viikolla Malesiassa ajettua vuoden ensimmäistä testijaksoa dominoineen Lorenzon ja Rossin nykyiset sopimukset umpeutuvat tämän kauden jälkeen. Yamahalta myönnetään, että Ducatilta on tehty tuhti tarjous Lorenzolle, vaikka summista ei luonnollisestikaan puhuta.

Käytännössä on kuitenkin selviö, että mestarin markkina-arvo liikkuu jo hyvinkin lähellä Rossin aikaisia eurolukemia. Siihen tarjoussotaan Yamaha ei aio lähteä mukaan.

– Lorenzo on aina kertonut haluavansa ajaa Yamahalla ura loppuun asti ja Jorgen jatkosopimus on ehdottomasti etusijalla. Meidän on kuitenkin pidettävä mielessä myös se, että Ducati on tehnyt hänelle erittäin mielenkiintoisen tarjouksen, joka voi mutkistaa asioita, Yamaha Motor Racingin toimitusjohtaja Lin Jarvis toteaa Motosport.com-sivuston haastattelussa.

Rossin jatkosopimuksen osalta pallo on kuljettajalla itsellään.

– Valentinon pitää päättää, kuinka kauan hän haluaa jatkaa kilpailemista. Valentino joko lopettaa uransa, tai jatkaa meillä. Mutta kuten sanoin, Jorgen sopimuksen uusiminen on ykköstavoitteemme, Jarvis tähdentää.
 

Uusin numero