Dramaattinen GP Argentiinassa – Cal Crutchlow nousi voittoon

Johann Zarco ajoi Tech 3:n Yamahalla kakkoseksi ja Suzukin Alex Rins oli kolmas. Palkintopallipaikka oli Rinsille uran ensimmäinen ja Suzukille ensimmäinen sitten 2016.

Eniten puhutti tilanne kaksi kierrosta ennen maalia, kun Hondan Marc Marquez ja Yamahan Valentino Rossi taistelivat kuutossijasta. Marquez näytti ajavan Rossin kylkeen, tämä ajautui nurmikolle ja kaatui. Tuomaristo tutki tilannetta ja lätkäisi Marquezille vastuuttomasta ajamisesta 30 sekunnin aikasakon, mikä pudotti hänet pisteiltä.

Neljä kierrosta ennen loppua Zarco ohitti Crutchlown ja myös Rins tuli ohi. Kaksi kierrosta ennen loppua Crutchlow ohitti kuitenkin molemmat edellään olleet ja siirtyi kärkeen. Hän ei enää paikkaansa luovuttanut.

Marquez onnistui ohittamaan viimeisellä kierroksella Yamahan Maverick Vinalesin ja nousi viidenneksi, mutta siitä ei lopulta ollut iloa hallitsevalle maailmanmestarille aikasakon vuoksi.

Hondan Dani Pedrosa ajoi ulos jo aikaisin ja keskeytti. Paalulta lähtenyt Jack Miller menetti pian kärkipaikkansa Marquezille. Marquez kuitenkin sähelsi jo lähtöruudukossa, minkä johdosta hänelle langetettiin varikon läpiajorangaistus. Se pudotti mestarin sijalle 19.

Kärkinelikko Rins, Miller, Zarco ja Crutchlow tekivät selkeän eron muihin ja voittotaistelu näytti olevan heidän välisensä – kuten lopulta olikin. Rins johti vielä kahdeksan kierrosta ennen maalia, mutta ajoi mutkan leveäksi ja paalupaikalta lähtenyt Miller siityi johtoon. Marquez oli noussut taustalla jo sijalle 8.

Lopussa Crutchlowilla oli selkeästi eniten paukkuja koneessaan, eikä hänen voittonsa ollut enää lopussa uhattuna.

Koko viikonlopun suurissa vaikeuksissa ollut Ducatin Andrea Dovizioso onnistui lopulta ajamaan kuudenneksi. Tallikaveri Jorge Lorenzo sen sijaan jäi sijalle 15 peräti 42 sekuntia kärjestä.

KTM:n kuljettajista Pol Espargaro oli 11:s, Bradley Smith keskeytti.