Crossimaajoukkue yhteisharjoituksen kautta realistisena MM-kilpailuun

Harjoituksia vetänyt joukkueenjohtaja, kaksinkertainen MM-maajoukkuepronssimitalisti Jussi Vehviläinen oli tyytyväinen näkemäänsä. Lähtökohdat ensi viikolla ajettavaan aikuisten MM-maajoukkuekilpailuun ovat positiivisen realistiset.

– Päätavoitteemme on ottaa karsinnasta suora finaalipaikka, eli olla 19 parhaan joukossa. Sen jälkeen kaikki sijoitukset ovat plussaa. On selvää, ettemme lähtökohtaisesti taistele mitaleista, vaikka tietenkin kaikki on mahdollista aivan erityisellä onnella, yhdeksän kertaa MM-maajoukkuekilpailussa ajanut ja ajouransa kauteen 2007 päättänyt joukkueenjohtaja Vehviläinen painottaa.

Siilinjärveläisen Vehviläisen mukaan joukkuekilpailussa tarvitaan koko suomalaiskuljettajakolmikolta kauden parasta ajoa. Ludde Söderbergin, Toni Erikssonin ja Santtu Tiaisen pitää nyt ylittää itsensä. Maailman isoin yksittäinen kilpailu tarjoaa jo statuksensa osalta lähtökohdat siihen.

– Mielestäni meillä on oikeat kuljettajat joukkueeseen. Söderberg joutui vaihtamaan kiireellä pienempikuutioiseen pyörään, mutta hän omaksui sen todella nopeasti. Tiainen on puolestaan kovassa kunnossa ja pystyy puristamaan, jolloin hän voi ylittää itsensä. Eriksson on joukkueemme rauhallisin ja varmin lenkki, joka ei juuri tee virheitä eikä kaatuile.

Vehviläinen ajoi viimeisen MM-maajoukkuekilpailunsa kaudella 2006. Vuosina 2002 ja 2003 hän oli mukana MM-pronssia voittaneissa joukkueissa, jotka koostuivat niin ikään nyt jo ajouransa päättäneistä ajajista. Ensimmäisenä vuotena Vehviläisen kanssa ajoivat Antti Pyrhönen sekä Marko Kovalainen ja jälkimmäisenä Pyrhönen sekä Miska Aaltonen.

– Joukkueemme koostui silloin ammattilaisista, jotka olivat vakiokamaa MM-osakilpailujen pisteillä. Nyt tilanne on monella tapaa erilainen, mikä heijastuu suoraan joukkueemme tavoitteisiin.

– Oli joukkue kuitenkin lähtökohdiltaan minkälainen tahansa, olen itse täysillä mukana. Samoin ovat kuljettajat ja koko taustaryhmä. Tilanne ei muutu siitä, mikä on realistinen tavoite. Lisäksi aina on mahdollisuus ylittää itsensä. Sitä toivon tältäkin kuskiporukalta.

MM-maajoukkuekilpailu järjestetään Latvian Kegumsissa 27.-28. syyskuuta. Lauantaina ajetaan karsinta, johon on ilmoittautunut 34 maata viime vuoden kärkikolmikon – Belgia, USA, Italia – johdolla. Karsinnasta suoran finaalipaikan lunastaa 19 joukkuetta. Yksi paikka täytetään sunnuntaiaamun B-finaalin perusteella. Myös kolmieräinen finaali ajetaan sunnuntaina.

Jokainen kuljettaja ajaa kaksi erää ja joukkueen lopullisissa tuloksissa huomioidaan viisi parasta eräsijoitusta kuudesta.

Suomi oli viime vuonna 18:s joukkueella Harri Kullas, Söderberg ja Tiainen. Helsinkiläinen Kullas edustaa tänä vuonna MM-maajoukkuekilpailussa Viroa.

Suomen maajoukkueen pääyhteistyökumppanit ovat A-Hellman Oy, Husqvarna, Kuopion Teho-Louhinta Oy, Maxtuote Oy, Motonet Oy, OFFROADPro, Rasmira Oy, Sinisalo, Tapesnake Custom Graphix, Tapola Oy ja Tietokeskus Oy.
 

Uusin numero