Bike World Turku avasi uusissa tiloissa

Bike World Turun uuden liikkeen avajaisia juhlitaan 1.-2. huhtikuuta. Nimestään huolimatta liike sijaitsee Kaarinassa.

-Sijaintina tämä on Turun alueella optimaalinen. Lisäksi uusi liiketila on konsernin oma, kun aiemmin toimittiin vuokratiloissa, sanoo Bike Worldin toimitusjohtaja Mika Kouki.

Kaarinan uudessa toimipisteessä on tällä hetkellä tilaa 1500 neliötä, ja lisäksi ensi talven aikana rakennetaan 800-900 neliön uusi korjaamotila. Tämän ajokauden ajan korjaamo toimii saman katon alla myymälän kanssa. Lämpimien tilojen ohella merkittävää on, että piha-alue on riittävä iso ja toimiva, sillä esimerkiksi venepuoli tarvitsee suuren määrän neliöitä.

Toimitusjohtaja Mika Kouki testaamassa Honda Firebladea MotoGP Pro Trainer -simulaattorilla.

-Prätkäkaupan kausiluonteisuuden takia tärkeintä on nyt saada kaikki toiminnot käyntiin. Mutta uuden korjaamorakennuksen valmistuttua talven 22-23 aikana tilat ovat vieläkin paremmat, lupaa Kouki.

Liikkeessä on esillä moottoripyörien lisäksi veneet, mönkijät ja käytännössä kaikki vapaa-ajan kulkineet aina 50-kuutioisista mopoista eläkepäivien harrastuvälineisiin asti. Turun alueella venekaupan osuus on yli 50 prosenttia, mutta prätkäjätkä Kouki ei silti väheksy moottoripyörien osuutta, päinvastoin.

-Prätkät on meidän henki ja sielu, ne ei tule katoamaan meiltä ikinä. 

Ajovarustepuolellta löytyy laadukkaita brändejä, kuten Arai, Rukka ja Dainese

Moottoripyörät tuovat liikevaihtoa kuitenkin vain osan vuodesta, joten siksi laajempi tuoterepertuaari on tärkeä. Moottoripyörähenkisyyttä talo henkii siksikin, että henkilökunta harrastaa lajia intohimoisesti. Turun alueella on muutenkin vankka perinne moottoripyöräilyyn, sillä lähellä ovat mm. Saariston Rengastie, Liedon Motoristikirkko ja Alastaron Moottorirata.

-Kyllä se näkyy kaupassa, jos moottoripyörät on samanlainen intohimo sekä asiakkaille että henkilökunnalle.

Moottoripyöräedustuksia ovat Honda, Aprilia, Moto Guzzi, Vespa, Zero, Piaggio ja Niu. Mönkijämerkkeinä puolestaan ovat CF Moto ja Segway. Venepuolella merkkivalikoima on laaja: Nimbus, Alukin, Silver, Faster, Terhi, TG-veneet. Uudessa Kaarinan toimipisteessä onkin edustettuna käytännössä kaikki 15 Brandtin tuotemerkkiä. Siksi laitekauppaa on helppo tehdä tuoteryhmästä toiseen; antaa esimerkiksi mönkijä vaihdossa moottoripyörään tai veneeseen.

Ajovarustepuolella Bike World kulkee brändi ja laatu edellä. Merkkeinä ovat mm. Arai, Rukka ja Dainese, toki valikoima on laaja alkaen edullisemmista vaihtoehdoista.

Laitteet on jo uuden liiketilan lattialla, mutta sisustus viimeistellään lähiviikkojen aikana.

Turun alueella moottoripyöräkauppa on kokenut suuren murroksen viimeisen 5-6 vuoden aikana, kun monta perinteikästä moottoripyöräliikettä on lopettanut toimintansa. Bike World Turussa työskentelee 14 henkilöä. Liikevaihto on noin 6,5 miljoonaan euroa ja Koukin mukaan kasvuodotukset ovat selkeät. Yhdeksi valtiksi Kouki nostaa monipuolisen henkilökunnan, töitä ei valikoida vaan kaikki osallistuvat kaikkiin töihin.

-Muuttokin tehtiin oman organisaation voimin, vain kuorma-autokuski oli talon ulkopuolelta. Hyvin on pantu kroppaa peliin.

Bike World Turku, Autoilijankatu 31, Kaarina (Motonetin naapurissa)

Uusin numero