Bike testasi Kawasakin Superbike-tykin ja KTM:n Moto3-tehdaspyörän

Biken Christer Miinin on viettänyt mielenkiintoisen viikon Espanjassa päästen testaamaan Superbiken MM-sarjassa ajavan Tom Sykesin Kawasaki-tykkiä ja GP-sarjan pienemmästä luokasta suoraan kuninkuusluokkaan hypänneen Jack Millerin KTM:n Moto3-tehdaspyörää.
Britti Sykes ja australialainen Miller saavuttivat molemmat luokissaan MM-hopeaa. Sykes jatkaa kaksi seuraavaa kautta Kawasakilla ja suomalaistalli Ajo Motorsportissa kilpailleen Millerin plakkarista löytyy vuoden 2017 loppuun asti ulottuva sopimus suoraan HRC:n kanssa.
Miinin nousi Sykesin ZX-10 -pyörän selkään upealla Motorland Aragon-radalla, jossa Kawasaki käynnisti kauden 2015 testityöt. Miininille tarjoutui maistiaiset myös espanjalaisen Dad Salomin käskyttämästä ja Superbike-luokan EVO-sääntöjen mukaisesta Kawasakista.
– Kaksi upeaa, sekä todella tehokasta luomusta ja paljon elektroniikkaa!, Christer kuvaili ”petojen” rajua, mutta samalla sivistynyttä luonnetta.
Kahden Aragonissa vauhdikkaasti vietetyn päivän jälkeen Biken testikuljettaja otti suunnan kohti Valenciaa ja GP-sarjan perinteisen päätöskisan näyttämönä toimivaa Ricardo Tormo-rataa tutustuakseen KTM:n Moto3-luokan tehdastiimin toimintaan.
– Ajoin yli 50 kierrosta aurinkoisessa säässä näillä pienemmillä pyörillä ja en voi muuta kuin ihastella niiden tasaista kulkua. Näitä uskomattomia GP-koneita rakennetaan vain yhteen tarkoitukseen, eli ajamiseen kovaa radalla, Christer kiteyttää.
Testeistä on odotettavissa juttua lehteen ensi vuoden alkupuolella.

Uusin numero