Biaggi on tyrkyllä Hermusen pariksi Simoncellin muistokilpailussa

”Sic Supermoto Day” -nimeä kantavan hyväntekeväisyystapahtuman tuotto ohjataan Marco Simoncellin säätiön kautta apua tarvitseville. Säätiötä johtaa runsas vuosi sitten Malesiassa menehtyneen Marco Simoncellin isä Paolo Simoncelli, joka on näkyvästi mukana tulevan tapahtuman järjestelyissä.

Supermoto-pyörillä ja pareittain ajettavaan kilpailuun saapuu nimekkäitä kuljettajia ympäri maailman – toiset ilmoittautumisen kautta ja toiset kutsuttuina. Hermunen lukeutuu jälkimmäiseen ja niin sanottuun All Stars-kategoriaan 1.-2. joulukuuta hänelle tutulla Latinan supermotoradalla.

Kilpailuun piti osallistua myös yhdeksänkertainen maailmanmestari ja Simoncellin hyvänä ystävänä tunnettu Valentino Rossi, mutta ainakin vielä ennakkomarkkinoinnissa ”Tohtorin” nimi on jätetty listoilta pois.

MotoGP-luokassa Yamahalle paluun tekevällä Rossilla riittää kiireitä, sillä hän kilpailee Ford Fiesta WRC-kilpurilla totutusti Monzan Rally Show’ssa, joka ajetaan 22.-25. marraskuuta. Rossia ei pidättele mikään poissa rallipoluilta, kun hänelle siihen tilaisuus tarjoutuu.

Sic Supermoto Day’ssa nähdään kuitenkin varmuudella iso tukku kovia kasvoja ratapuolelta Biaggin lisäksi.

Heihin lukeutuvat MotoGP-sarjan puolelta muun muassa italialainen Andrea Dovizioso, joka kilpailee kaksi seuraavaa kautta Ducatin tehdastiimissä, sekä hänen maanmiehensä Mattia Pasini, Simone Corsi ja Danilo Petrucci.

Supermoton puolelta paikalla on miltei koko parhaimmisto ranskalaisen maailmanmestarin Thomas Chareyren ja tänä vuonna MM-hopean lisäksi Italian mestaruuden nimiinsä vieneen Hermusen johdolla.
 

Uusin numero