Australiasta kuuluu kummia: Bayliss, 45, palaa keikkakuljettajana MM-sarjaan

Vuosina 2001, 2006 ja 2008 Superbiken kultaa huuhtonut ja aktiiviurallaan myös MotoGP-luokasta Ducatilla voiton napannut australialainen Bayliss vahvistaa, että hän on mukana Phillip Islandin radalla ajettavassa kotikisassaan.

Bayliss tuuraa keikkakuljettajana italialaista Davide Giuglianoa. Ducatin Aruba.it Racing-tiimissä kilpaileva Giugliano joutuu olemaan pitkään sivussa radoilta telottuaan selkänsä maanantaina Phillip Islandilla ajetuissa testeissä.

– Haluan aloittaa sanomalla, että olen todellakin pahoillani Daviden puolesta, pudotteli Bayliss.

Konkari ei kuitenkaan peittele innostustaan kisakohtaisen come backin osalta – päinvastoin.

– Minulla on kova halu palata radalle, nähdä kotiyleisö ja aistia taas se vahva Ducati-tunne. Lisäksi Phillip Island lukeutuu ehdottomien suosikkiratojeni joukkoon, Bayliss perustelee päätöstään tarttua nopealla aikataululla tarjoutuneeseen villiin korttiin.

Bayliss totesi taannoin, että hän pystyisi ajamaan vieläkin voitosta Superbike-luokassa. Aivan yhtä lennokasta tekstiä ei tosin irronnut enää keskiviikkona.

– Tiedän, että tästä tulee erittäin vaikea viikonvaihde, sillä siitä on jo aikaa, kun olen viimeksi ajanut Superbike-pyörällä. Tunnen kuitenkin tämän radan hyvin, joten toivon tilanteen olevan hallussa jo muutaman kierroksen jälkeen.

Ja ne tavoitteet?

– Pyrin nauttimaan ajamisesta ja järjestämään hyvän shown yleisölle. Ja tietenkin yritän parhaani myös tuloksellisesti.

Bayliss ajoi Ducatin Superbike-pyörällä viimeksi vuoden 2014 toukokuuhun ajoittuneissa testeissä Mugellon radalla Italiassa.

Uusin numero