Austin täynnä haasteita Red Bull KTM Ajo -tiimille

Jorge Martin sai vaikeuksien kautta saalistettua Austinista yhden MM-pisteen.
Kuva: Red Bull KTM Ajo.

Red Bull KTM Ajo -tiimi sai saalistettua Austinista ainoastaan yhden Moto2-luokan MM-pisteen.

Red Bull KTM Ajo Moto2 -tiimin Jorge Martin palasi pisteille Austinin osakilpailussa. Brad Binder joutui valitettavasti keskeyttämään teknisen vian vuoksi kolmannella kierroksella.

Kahdeksannesta lähtöruudusta startanneen Martinin kilpailun alku oli täynnä tilanteita. Mies onnistui ensin taltuttamaan uhkaavan tankslapperin ja perään pysyi pystyssä Lorenzo Baldassarrin osuttua takaa espanjalaisen pyörään.

Vaikka Martin putosi ensimmäisellä kierroksella useita sijoja, onnistui hän nousemaan pistetaisteluun ja ajoi maaliin yhden MM-pisteen arvoisesti sijalla 15.

Brad Binderin kilpailu päättyi kytkinongelmien vuoksi varikolle.

– Tämä oli yksi vaikeimmista viikonlopuistamme. Aika-ajot sujuivat hieman paremmin, mutta kuljettajamme eivät saaneet missään vaiheessa hyvää tuntumaa rataan. Kilpailu ei ymmärrettävästi sujunut odotusten mukaisesti ja nyt meidän on selvitettävä, mitä Binderin kytkimelle tapahtui lähdössä, jotta sama ei toistu. Jorge saavutti yhden pisteen, mutta tiedämme, että hän on Austinin tuloksia nopeampi, pohti tiimipäällikkö Aki Ajo kilpailun jälkeen.

Moto3-luokan kilpailukaan ei sujunut odotusten mukaisesti, sillä Can Öncü kaatui toisella kierroksella otettuaan kontaktia toiseen kuljettajaan. Vaikka Öncü yritti jatkaa kilpailua, oli hänen keskeytettävä kahden kierroksen jälkeen.

– Can keräsi jälleen kokemusta. Selvästikään tämä haastava rata ei ollut hänelle helppo. Se, että kolmas harjoitussessio jäi vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi ajamassa, toi hänelle kilpailuun vielä lisää haastetta ja paineita. Valitettavasti hän osui toiseen kuljettajaan, ja kaatuminen oli väistämätön, totesi Aki Ajo.

Red Bull KTM Ajo -tiimi nähdään tositoimissa seuraavan kerran reilun parin viikon päästä, kun MotoGP-sarja saapuu neljännen osakilpailun myötä Eurooppaan. Espanjan Grand Prix ajetaan 3.-5. toukokuuta Jerezin radalla.

 

Uusin numero