Aprilia RS 660 Concept – Tässäkö moottoripyöräilyn tulevaisuus?


Aprilia esitteli Milanon moottoripyöränäyttelyssä kaksisylinterisen sporttisen RS 660:n, tosin vasta konseptimallina.

Vuosina 1995-2005 valmistetun RS250:n jälkeen ei Aprilialta ole nähty sporttista 125- ja 1000-kuutioisten väliin sopivaa mallia. Runko- jousitus- ja moottoriosaamista italialaisvalmistajalta varmasti löytyy, sen todistavat niin osallistuminen MotoGP:n ja Superbiken MM-sarjaan kuin tuotantomallit RSV4 ja Tuono V4.

Nyt nähdyn konseptimallin moottorina on 660-kuutioinen rivikakkonen. Aprilialta kerrotaan, että kyseiseen konstruktioon päädyttiin siinä yhdistyvän keveyden ja tehokkuuden yhdistelmän takia. Uuden RS 660:n luvataan olevan hauska niin katuajossa kuin ratapäivilläkin. Kilpailuluokkaa kyseisen kokoisella moottorilla varustetulle tuotantopyörälle ratamoottoripyöräilyssä ei ole.

Runko ja takasvingi on valmistettu alumiinista. Jarruina on Brembon radiaalisatulat, tietysti tuplalevyillä. Ulkonäkö on kopioitu suoraan Aprilian lippulaiva RSV4:stä, mikä on markkinoinnin kannalta ehdottoman hyvä asia. Aprilian mukaan 660-kuutioinen twini sopisi paitsi Euroopan, myös Amerikan ja Aasian markkinoille. (Kuvat: Janne Huhtala)

Uusin numero