Antti Pyrhönen voittoon Chilessä

Pyrhösen kisaviikonloppu alkoi jännittävissä tunnelmissa, kun lauantain vastaisena yönä hotellirakennusta vavisutti maanjäristys. Järistys oli saanut alkunsa Santiagon liepeiltä ja se eteni myös kisakaupunki La Sereneen, joka sijaitsee reilut 500 kilometriä Santiagosta pohjoiseen, Tyynenmeren rannalla. Pyrhöselle maanjärsitys oli uusi kokemus.
– Onneksi maanjärsitys oli kaiketi aika lievä, vaikka se näin suomalaisen mittapuun mukaan oli melko voimakas. Vähän talot huojuivat ja tavarat tärisivät. Oli se aika kamala kokemus, huokaa Pyrhönen.

Itse kisa, joka ajettiin Tyynenmeren rantahietikolla sujui Pyrhöseltä erinomaisesti. Hyvinkääläinen otti molemmissa erissä hyvät startit ja otti kisan komentoonsa. Ensimmäisessä erässä syntyi pientä kisan poikasta Chilen Leonardo Quintarillan kanssa, mutta chileläinen jäi lopulta erävoittaja Pyrhösestä reilut 15 sekuntia. Erän kolmanneksi ajoi Argentiinan Jose Felipe.
Toisessa erässä Quintarilla kaatui ja Pyrhönen sai ajella rauhassa helppoon erävoittoon. Erässä toiseksi ajanut Chilen Jeremias Israel jäi Pyrhösestä lopulta huikeat puolitoista minuuttia. Jeremiaksen veli Benjamin oli erän kolmas.
– Kisasta jäi todella hyvä fiilis. Ajo kulki hyvin ja sai molemmissa erissä hyvän rytmin päälle. Nyt on mukavat tunnelmat palata Eurooppaan, kertoo puhelimitse tavoitettu Pyrhönen.
Pyrhösen koko Chilen harjoitus- ja kisaturnee sujui suunnitelmien mukaan ja mies myhäilee tyytyväisyyttä.
– Pääsin ajamaan todella paljon ja erilaisilla radoilla. Nyt ajo alkaa tuntumaan samanlaiselta kuin MM-pronssi kaudella 2009. Samoin kuntoharjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan ja kunto alkaa kestämään jo kunnon kisaamista. Pitkä on tie ollut syksyn 2009 loukkaantumisen jälkeen, mutta nyt alkaa mies olla taas entisensä, virnistää Pyrhönen.
Pyrhönen palaa Suomeen tänään tiistaina. Loppuviikosta hän starttaa mekaanikkonsa Jussi Heikkosen kanssa kohti Keski-Eurooppaa valmistautumaan huhtikuussa käynnistyvään motocrossin MX3-luokan MM-sarjaan.

Tiedote: Tapio Vuori

Uusin numero