Andrea Dovizioso: ”Pedrosa ja Lorenzo syyllisiä kolariin”

Lorenzo ajoi edellä ja Dovizioso päätti yrittää tallikaverinsa ohitusta. Molemmat ajoivat leveäksi. Lorenzo leikkasi takaisin radalle ja osui Pedrosaan, joka yritti samalla ohittaa Ducatit. Tapahtui törmäys ja Lorenzon pyörä kolasi sen seurauksena myös Dovizioson.

”Suurin syyllinen kolariin oli Dani, koska hän oli takanamme. Hän yritti sisäkautta ohi kovemmalla vauhdilla kuin aiemmin kilpailussa. Meidän edellä olevien pitäisi saada valita ajolinjamme. Hän olisi takana tulevana voinut kontrolloida tilannetta eri tavalla, mutta päätti leikata sisälle. Se aiheutti kolarin, joten virhe oli hänen”, Dovizioso sanoo.

Pedrosa väittää, ettei ajanut mutkaan normaalia nopeammin. Hänen mukaansa se vain näytti siltä, koska Ducatien vauhti hidastui.

”En ollut normaalia nopeampi, en olisi silloin pystynyt pitämään ajolinjaani. Se oli täysin normaali ajolinja, heidän vauhtinsa vain hidastui”, Pedrosa sanoo.

Dovizioson mukaan myös Lorenzo oli syyllinen.

”Jorge ei välittänyt tilanteessa takanaan olevasta kuljettajasta. Hän teki hiukan liian jyrkän leikkauksen ja yritti tulla nopeasti mutkasta ulos.”

Kukaan kuljettajista ei saanut rangaistusta tilanteesta. Se oli Dovizioson mukaan oikea ratkaisu, vaikka suuhun kovin hapan maku jäikin.

”Argentiinan jälkeen meille kerrottiin, että rangaistusten kanssa tullaan olemaan ankarampia, mutta rangaistukset tuosta olisivat olleet liikaa, joten hyvä ettei niitä tullut. Mutta totta kai harmittaa todella paljon, en tehnyt kilpailussa yhtään virhettä ja lähdin kotiin nolla pistettä mukana.”

Dovizioso putosi keskeytyksen myötä MM-sarjan kärkipaikalta viidenneksi 24 pisteen päähän kärkeen siirtyneestä Marc Marquezista.
 

Uusin numero