Andrea Dovizioso paalulle Japanissa – Marc Marquez kaukana takana

Q1:stä jatkoon selvisivät Ducati Angel Nieto tiimin Alvaro Bautista ja LCR Hondan kanssa juuri jatkosopimuksen tehnyt Takaaki Nakagami. KTM:n Bradley Smith lähtee kilpailuun ruudusta 13 ja Pol Espargaro 14.

Ensimmäisen vedon kärkiajan Q2:ssa teki LCR Hondan Cal Crutchlow, Hondan Marc Marquez oli kakkonen.

Toisella yrityksellä Marquez paineli kuitenkin kärkipaikalle. Heti perään kärkipaikan nappasi yllättäen Pramac Ducatin Jack Miller. Hän kuitenkin kaatui heti perään. Tuskaa lisäsi se, että Dovizioso painoi pian ohi ykköspaikalle. Miller ei loukkaantunut kaatumisessaan.

Aivan viime hetkillä Johann Zarco kiskaisi itsensä kakkospaikalle vain 0,068 sekuntia kärkiajasta. Miller oli kolmas 0,137 kärjestä eli lähtee eturivistä. Kun Crutchlow ja Suzukin Andrea Iannonekin ajoivat vielä hienot kierrokset, jätettiin Marquez sijalle kuusi. MM-sarjan kärkimiehen ero paalupaikkaan oli 0,229 sekuntia.

Yamahan Thaimaan GP:n suonenveto ei jatkunut; Maverick Vinales oli seitsemäs ja Valentino Rossi yhdeksäs. He jäivät paalupaikkamiehestä Doviziososta yli puoli sekuntia.

Dovizioso tiesi, että hänellä on kaikki mahdollisuudet paalulle.

”Pyörä oli erinomainen tänään ja kaikki toimi hyvin. Tiesin, että paalupaikkaan on mahdollisuus ja onnistuin siinä. Vaikka Marquez lähtee hiukan taaempaa, hän on varmasti kilpailussa kova. Tämä rata sopii kuitenkin pyörällemme ja minun ajotyylilleni, joten tästä on hienoa lähteä kilpailuun”, Dovizioso sanoi.

Johann Zarco oli kirkkaasti paras Yamaha-kuski kaukana tehdaskuljettajien edellä.

”Paalupaikka meni viimeiseen shikaaniin, takapyörä luisti alta, kun en saanut vaihdetta vaihtumaan ajoissa. Mutta olen hyvin luottavainen, että meillä on huomenna erittäin hyvä kilpailuvauhti”, Zarco sanoi.

Eturivin yllättäjä oli MM-sarjassa sijalla 12 oleva Jack Miller.

”Teimme muutoksia pyörään täksi viikonlopuksi ja se näytti toimivan. Tein pienen virheen nopeimmalla kierroksellani. Ajoin niin kovan ajan ensimmäisellä sektorilla, että innostuin ehkä hiukan liikaa ja tein viitosmutkassa virheen. Luotin kuitenkin itseeni ja tulos oli hyvä”, sanoi kolmospaikan yllättäen napannut Miller.
 

Uusin numero