Alastaro haasteellinen 777RR HRP Suzukille

Road Racingin SM-sarja jatkui viime viikonloppuna Alastaron moottoriradalla. 777RR HRP Suzukin viikonloppu oli vaikeuksien täytteisyydestä huolimatta nousujohteinen.

Lauantaina aika-ajoissa Eemeli Lahti oli toinen. Vaikka sijoitus oli hyvä, oli pyörän säädöissä pientä hakemista, eikä Eme päässyt näyttämään parasta osaamistaan. Miikka Kuosmanen sen sijaan esitti hyviä otteita, mutta kärjen takana Superstock 600 –luokka on hyvin tasainen, ja tällä kertaa vauhti riitti vasta yhdenteentoista ruutuun.

Lauantain sprinttikilpailuun lähdettiin sadekelillä, joka koitui molempien Suzuki-kuljettajien kohtaloksi. Erinomaisen startin ottanut Kuosmanen nousi aggressiivisen ajon turvin kamppailemaan kärkisijoista, mutta kaatui jo ensimmäisellä kierroksella. Tiimikaveri Eemeli Lahti sinnitteli aina viimeiselle kierrokselle saakka, mutta kaatui toiselta sijalta joutuen keskeyttämään.

Sunnuntaina kuljettajat lähtivät hakemaan balsamia lauantain haavoille. Lahti otti huonon lähdön menettäen useita sijoja, mutta ajoi kärjen kiinni jo ensimmäisellä kierroksella. Kilpailun loppuvaiheessa Lahti alkoi kärsiä eturenkaan pidon heikkenemisestä, mutta oli ruutulipulla toisena. Kuosmasen lauantain pettymys näkyi hienoisena yliyrittämisenä, minkä seurauksena mies kävi tutustumassa Las Palmasin hiekkoihin. Suzuki pysyi kuitenkin pystyssä ja Kuosmanen pääsi jatkamaan, mutta muista reilusti jääneenä.

– Viikonlopun aikana kuljimme jatkuvasti parempaan päin. Emen sunnuntain kisa oli jo aivan hyvä suoritus ja Miikalle on nostettava hattua, että hän ajoi maaliin, vaikka jäi muista ulkoilun seurauksena, summaa tiimipäällikkö Joni Hannula.

– Toivottavasti positiivinen kehitys jatkuu myös sarjan päätöskisassa Motoparkissa.

Road racingin SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Virtasalmen Motoparkissa 2.-4.9.2016.