Aki Ajo: ”Periaatteemme on parantaa joka päivä ja taistella mestaruuksista”

GP-sarjan kesätauko alkoi Ajon tiimille hyvin, sillä edellisessä Saksan Moto2-kisassa tiimin Brad Binder ajoi voittoon ja tallikaveri Miguel Oliveira kaasutteli neljänneksi. Moto3-luokassa Darryn Binderin tuuraaja Raul Fernandez sijoittui myös kärkikymmenikköön.

Yhteenvetosi alkukaudesta Moto2-luokasta?

” Se on ollut hyvin positiivinen. Kuljettajamme on pisteissä toisena vain seitsemän pistettä kärkeä jäljessä. Johdamme tallien pisteissä. Mutta aina on yritettävä parantaa. Meidän on kohennettava suoritustamme esimerkiksi aika-ajoissa. Hyvä lähtöruutu helpottaa itse kisassa. Moto2-luokka on hyvin tasainen ja se motivoi meitä työskentelemään kovemmin joka päivä”.

Mikä tekee eron tiimin suorituksiin vapaissa harjoituksissa, aika-ajoissa ja kisoissa?

”On useita tekijöitä, jotka tekevät eron. On normaalia luokassamme, joka on hyvin kovatasoinen, että joka tiimillä voivat erilaiset osatekijät olla vahvoja. Erilaisia renkaita on valittavissa käyttöön. Niistä tulee eroja. Jokaisessa pyörässä on monia vahvuuksia ja heikkouksia. Oleellisinta on löytää tasapaino eri säätöjen suhteen. Meillä parannettavaa on aika-ajoissa, kuten sanoin”.

KTM:n Moto2-pyörällä on menossa vasta toinen kausi. Miten näet pyörän kehityksen?

”Joskus meidän pitää itsekin muistaa, että olemme käytännössä uusi tiimi luokassamme. Tavallisesti edetään vaihe vaiheelta huipulle. Alkumme viime vuonna oli paljon parempi kuin odotimme, ja siksi odotukset kasvoivat hyvin nopeasti. Etenemme vaiheittain saavuttaaksemme Moto2-luokan mestaruuden tulevina vuosina”.

Mitä odotat loppukaudesta 2018?

”Normaalisti loppukausi on meillä mennyt alkukautta paremmin. Tavoitteemme on olla vahva kaikkina aikoina. Olemme mukana kärkikamppailussa”
 

Uusin numero