Aki Ajo lähtee takomaan tuplakultaa: ”Luottavaisena MotoGP-kauteen”

Suomalaistalli veti varsin onnistuneet viimeistelytestit Losailin kirkkaiden valonheittimien loisteessa. Valot sytytetään Losailissa uudelleen ensi torstaina, jolloin vuorossa ovat MM-kauden ensimmäiset vapaat harjoitukset.

Ajo Motorsportin hallitseva maailmanmestari Johann Zarco ajoi Moto2-luokan testijaksolla kahdeksanneksi.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto3-luokan kuljettajista Brad Binder puolestaan päätyi viidenneksi ja MM-sarjan keltanokka Bo Bendsneyder sijalle 14.

Zarco löysi tutun
fiiliksen ja tyyneyden

Zarco aikoo tehdä alkavalla kaudella sen, mihin kukaan ei ole vielä koskaan aiemmin pystynyt, eli uusimaan motokakkosten mestaruuden.

Jerezin testit eivät vielä säväyttäneet, mutta Losailissa nähtiin taas sitä tuttua Zarcoa.

– Erittäin positiivinen testijakso Moto2-tiimiltämme. Jerezissä ei ollut helppoa, mutta nyt meillä on se tunne, että olemme ottaneet askeleen eteenpäin. Olemme alkaneet ymmärtää uutta pyörää ja Johann on löytänyt fiiliksen ja tyyneyden, toteaa Ajo.

Zarco kuittaa pomonsa ajatukset.

– Varsinkin viimeinen testipäivä oli hyvä. Kierrosaika ei ollut vieläkään paras mahdollinen, mutta pystyin parantamaan merkittävästi aiempiin päiviin verrattuna, mikä on tärkeintä. Tunnen olevani valmis ensimmäiseen kisaan, julistaa viime kautta dominoinut Zarco.

– Minun on parannettava yhä ajotyyliäni löytääkseni ne viimeiset viisi kymmenystä, jotka tarjoavat mahdollisuuden taistella kärkiryhmässä. Olemme kuitenkin ehdottomasti oikealla linjalla, jatkaa Zarco.

Binderin kehitys
on ollut huimaa

Zarcon lisäksi Binder lukeutuu mestarisuosikkien joukkoon, vaikka hänen voittotilinsä onkin vielä avaamatta Moto3-luokassa.

Tilanne on siis vastaava kuin kaksi kautta sitten Jack Millerin kanssa. Miller takoikin sitten ykkössijoja miltei liukuhihnalta voitonmakuun päästyään.

– Saavutimme testeissä hyviä tuloksia tehden koko ajan johdonmukaista työtä. Tämä oli erittäin hyvää valmistautumista avauskisaan. Olen tyytyväinen molempien kuljettajien saavuttamiin kierrosaikoihin, vaikka se ei ollutkaan tässä vaiheessa vielä tärkeintä. Emme ole suinkaan hakeneet vain yksittäisiä kovia kierrosaikoja, Ajo alleviivaa.

Viima vuonna ensimmäisen kautensa suomalaistallissa ajanut Binder lunastaa kovaa kyytiä hänen harteilleen asetettavaa mestarikandidaatin viittaa. Aina arvaamattomassa ja äärimmäisen tasaisessa Moto3-luokassa ei näistä kandidaateista ole tosin tunnetusti pulaa.

– Olen hyvin iloinen siitä, miten Brad on parantanut työskentelytapaansa viime vuoteen nähden. Hän ei ollut viime vuonna vahva vielä testeissä. Nyt hän on kuitenkin osoittanut enemmän ammattimaisuutta ja hän on myös tyynempi. Se on erittäin tärkeä seikka tulevaa kautta silmäistäessä, painottaa Ajo.

Binder hakee neitseellistä MM-osakilpailuvoittoa Qatarista pitäen kuitenkin ison kuvan selkeänä mielessään. Edessä on pitkä, 18 osakilpailun mittainen kausi.

– Teimme testeissä onnistuneita muutoksia pyörän säätöihin ja fiilis ajamiseen oli erittäin hyvä. Vauhti nousi mukavasti kisarenkailla, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Nyt kaikki keskittyminen suunnataan MM-avaukseen.

Ajo kehuu rookie-
kuljettajan asennetta

Viime vuonna arvostetun Red Bull Rookies Cupin mestaruuden saavuttaneella Bendsneyderille on edessään oppivuosi. Testijaksot ovat kuitenkin osoittaneet, että pitkänhuiskea nuorukainen on nopea oppimaan.

– Kuten olen jo aiemminkin todennut, pidän Bon asenteesta. Bo on nuori kuljettaja ja hänellä on vähän kokemusta, mutta hän pysyy koko ajan rauhallisena ja pyrkii oppimaan lisää. Nämä kaksi seikkaa ovat äärimmäisen tärkeitä ja ne hän tekee hyvin, Ajo kehuu Bendsneyderia.

MM-sarja tuo ”Bad Boy #64” Bendsneyderille monia uusia ratoja tullessaan. Losail on yksi niistä.

– Nämä kolme testipäivää sujuivat hyvin. Ensimmäisenä päivänä tärkeintä oli opetella rataa, toisena päivänä keskityimme kisasäätöihin ja kolmantena päivänä sitten puhtaasti omaan suoritukseen. Pystyin parantamaan tuntuvasti kierrosaikaani, mutta töitä on yhä edessä. Tiedän, että meiltä löytyy potentiaalia vielä parempaan, vinkkaa Qatarin GP:n alkua jo malttamattomana odottava Bendsneyder.
 

Uusin numero