Ajon tiimissä Le Mansin alla positiivinen mieliala

Can Öncü odottaa Ranskan GP:tä malttamattomana. Kuva: Red Bull KTM Ajo.

Red Bull KTM Ajo -tiimin kuljettajat Jerezin testien jälkeen hyvillä mielin kohti Le Mansin viikonloppua. 

Viikonloppuna vuorossa on MotoGP-kauden toinen Euroopan osakilpailu, joka ajetaan kuuluisalla Le Mansin radalla Ranskassa. Red Bull KTM Ajo -tiimin Moto2-kaksikko Brad Binder ja Jorge Martin saapuvat Ranskaan motivoituneina Espanjan GP:n jälkeen Jerezissä ajettujen, hyvin sujuneiden testien jälkeen.

Binderin vaikea viikonloppu Jerezissä päättyi viidenteen sijaan, mikä olikin paras saavutettavissa ollut sijoitus. Le Mansissa Binder voitti vuonna 2016, Moto3-mestaruuskaudellaan. Nyt Binder haluaa näyttää sekä omat että tiimin kyvyt Moto2-luokassa.

Brad Binder:
– Olen todella tyytyväinen Jerezin testeihin. Se, mitä viikonloppuna tapahtuu, jää nähtäväksi, mutta mieli on positiivinen. Tavoitteeni on saavuttaa viikonloppuna jälleen hyvä tuntuma pyörään, nyt meillä on käytettävissämme paljon aiempaa enemmän mahdollisuuksia. Muutamassa viime kilpailussa olemme pyrkineet pysymään kärjessä ja toivon, että nyt voimme hyödyntää kaikkea oppimaamme ja suoriutua entistä paremmin. 

Jorge Martin joutui keskeyttämään kaaduttuaan kotikilpailussaan Jerezissä viisi kierrosta ennen maalia. Martin pitää Le Mansin radasta, joka sopii hänen ajotyylilleen. Lisäksi muistot Le Mansista ovat hyviä: kahdella edellisellä visiitillään Martin on päässyt starttaamaan kilpailuun paalupaikalta.

Jorge Martin:
– Odotan Ranskan GP:tä todella innolla ja erittäin motivoituneena. Pidän Le Mansista ja olen aina ollut siellä nopea. Jerezissä löysimme ratkaisuja, jotka paransivat pitoa ja vähensivät chatteringia, joten fiilis on positiivinen. Uskon, että testien ansiosta olemme tänä viikonloppuna entistä vahvempia ja saavutamme parempia tuloksia.

Myös Ajon tiimin Moto3-luokan kuljettaja, nuori turkkilainen Can Öncü odottaa Le Mansin kilpailua innolla. Espanjan GP:ssä Öncü onnistui nostamaan sijoitustaan kahdeksalla sijalla ja positiiviset GP:n jälkeiset testit motivoivat jatkamaan hyvää kehitystä.

Can Öncü:– En malta odottaa, että pääsen jälleen pyörän päälle Le Mansissa, sillä Jerezistä lähdimme hyvillä mielin. Toivottavasti kehitys jatkuu myös Ranskassa. Tunnen itseni hyvin valmistautuneeksi ja annan kaikkeni ollakseni korkeammalla tuloksissa. Vaikka hyvä lähtöruutu on tärkeä, on päätavoitteeni jatkaa uuden oppimista.

MotoGP-kauden viides osakilpailu, Shark Helmets Grand Prix de France ajetaan Le Mansin Bugatti Circuit -radalla tulevana viikonloppuna 17.-19. toukokuuta 2019.

Uusin numero