Ajon tiimille tuplavoitto Le Mansin MotoGP-kisasta

Augusto Fernandez

Jaume Masia oli Moto3-luokan ykkönen Le Mansissa ja Red Bull KTM Ajon sunnuntain täydensi Moto2-luokan voiton ottanut Augusto Fernandez.

Moto2-luokassa voitto oli Fernandezin kauden ensimmäinen. Fernandezin uralla voitto oli neljäs. Tiimikaveri Pedro Acostan kisa puolestaan päättyi kierroksella 12 kaatumiseen johtopaikalta. Fernandez otti hyvän startin eturivistä nousten kolmossijalta kakkoseksi ensimmäisessä kaarteessa. Edellä oli vain kisan kärkipaikan paalupaikalta pitänyt Pedro Acosta. Vain Fernandez pystyi kisan alkupuolella vastaamaan Acostan vauhtiin. Kun Acosta kaatui kierroksella 12 kaarteessa viisi, ajoi Fernandez voittoon. Le Mansin jälkeen Fernandezilla on koossa 69 MM-pistettä, joilla hän on Moto2-luokan MM-pisteissä viidentenä. Acostan pistesaldo on 20, mikä riittää 17. sijaan.

Aki Ajo:

Olen erittäin onnellinen koko tiimin viime viikkojen kehityksestä, ja erityisesti kuljettajien otteista. Startti kauteen on ollut kova, mutta olemme pysyneet rauhallisina ja tehneet kovasti töitä. Kuljettajat ovat onnistuneet säilyttämään itseluottamuksensa. Tämä kaikki on minulle tärkeämpää kuin voitot tai palkintopallisijat.

Jaume Masia

Moto3-luokassa Red Bull KTM Ajon Jaume Masia ajoi kauden toiseen voittoonsa ja neljännen podiumsijoituksensa. Tiimikaveri Dani Holgado ohitti ruutulipun 11. sijalla. Masian uralla voitto oli jo kuudes. Kisassa nähtiin punainen lippu sateen takia jo toisella kierroksella. Uusintalähdössä Masia piti kolmannen sijansa ja nousi kilpailun kärkeen kierroksella 4. Irtiottoyritys pääryhmästä ei onnistunut, vaan hänet ajettiin uudelleen kiinni. Lopulta Masia taisteli kuitenkin itselleen maksimipisteet voitolla. Le Mansin jälkeen Masialla on koossa 95 pistettä, jotka oikeuttavat MM-taulukossa kakkossijaan. Holgadolla on 28 MM-pistettä ja niillä hän pitää hallussaan 15. sijaa.

Seuraavan kerran MM-pisteistä taistellaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna Italian Grand Prixissä.

Aki Ajo:

Se oli tunteellinen kilpailu. Jaume otti henkisesti ison askeleen viime vuoden lopulla ja varsinkin viime kuukausina ja tämä steppi tekee meidät onnelliseksi. Hän uskoo itseensä, työskentelee rauhallisesti ja on erittäin vaikuttava verrattuna viime kauteen. Se jättää minut sanattomaksi.