Ajon suojatti hämmentää huolella MotoGP-luokan kärkipakkaa

Hallitseva mestari Jorge Lorenzo oli tosin ainakin vielä pitelemätön Losailin aavikkoradan voimakkaiden valonheittimien loisteessa.

Lorenzo latasi MM-sarjan avausta 20. maaliskuuta isännöivässä Losailissa huippuajan 1.55,452, josta Vinales jäi 0,428 sekuntia. Vineles pystyi kuitenkin pitämään Lorenzon tallikaverin Valentino Rossin 14 tuhannesosan turvin takanaan.

– Ajoin paljon kierroksia, tein valtavasti töitä ja päädyin kierrosaikaan, joka oli lähes sekunnin parempi kuin viime vuoden kisassa, iloitsi tänään illalla urakkaansa jatkava Vinales.

Vinales kiersi 5,4 kilometrin mittaista rataa myös viime vuoden rungolla. Kovin kierrosaika syntyi sillä.

– Testasimme molempia, eli kauden 2016 ja 2015 runkoja. Tulokset olivat molemmilla positiivisia. Vaikka paras kierrosaikani syntyikin vanhalla rungolla, niin minulla on erittäin hyvä fiilis myös uuteen. Se kertoo siitä, että meiltä löytyy eväät yhä parempaan, vaikka kierrosajat olivatkin todella kovia jo nyt.

Lorenzo dominoi kauden ensimmäistä testijaksoa Malesiassa, mutta Australia ei sujunut täysin odotusten mukaan. Qatar näyttää olevan vuorostaan taas toista maata.

– Otin erittäin hyvän startin näihin testeihin. Fiilis oli kohdallaan varsinkin renkaisiin. Elektroniikan kanssa pitää tehdä vielä töitä, mutta ainakin alku oli lupaava, alleviivasi Lorenzo.

Sitä samaa ei voinut todeta Hondan Marc Marquez, joka jätettiin tylysti kymmenenneksi 1,071 sekuntia kärjestä jääneenä.

– Olen kadottanut tuntuman tähän pyörään, Marquez myönsi murheellisena.

Uusin numero