Ajo tyytyväinen Cortesen esityksiin Estorilin testeissä

Suomalaistallin uusi kuljettaja, saksalainen Sandro Cortese liikkui Derbin RSA-tehdaspyörällään kaikki kolme testipäivää kärjen välittömässä tuntumassa. Cortesen sveitsiläinen tiimikaveri Dominique Aegerter hakee puolestaan edelleen tuntumaa uuteen pyörään, mutta myös hänen suorituksensa kulki nousujohteisesti aurinkoisessa Estorilissa.
– Kaiken kaikkiaan hyvät testit. Saimme paljon tärkeitä kilometrejä alle hienoissa olosuhteissa. Tosin viimeisenä testipäivänä tiistaina Estorilissa vallitsi vähän hitaampi keli kovan tuulen takia, kertoi tallipäällikkö Aki Ajo.
Cortese ajoi parhaan kierrosaikansa 1.46,341 välittömästi avauspäivänä, jolloin hän oli tuloksissa toinen. Päätöspäivänä hän jäi noin kymmenyksen parhaastaan, mutta sekin riitti pienimmässä luokassa toiseksi nopeimpaan noteeraukseen.
– Olen oikeinkin tyytyväinen Cortesen suoritukseen, vaikkakin hänen urakkaansa mahtui myös yksi kaatuminen. Hän pystyi kuitenkin ajamaan riskeittä koko ajan tasaisen kovia kierrosaikoja, korosti Ajo.
RSA-pyörän tavoille edelleen totutteleva Aegerter jäi parhaalla vedollaan kaksi sekuntia Cortesesta.
– Aegerterilta päätöspäivä oli jo ihan hyvää ajoa. Päätimme tosin lopettaa testit hänen osaltaan tiistaina jo vähän aiemmin ja sopivasti silloin, kun hänellä oli hyvä fiilis päällä kahden raskaan ja tahmeammin kulkeneen testipäivän jälkeen, taktikoi Ajo.
Talvitestejä hallinnut Aspar-tiimin espanjalainen Aprilia-kuljettaja Julian Simon piti pintansa myös Estorilissa. Simonin nopein kierros kulki toisena testipäivänä ajassa 1.45,046. Aspar-tiimi jätti tiistain ajamatta myös sen 250-kuutioisten luokan kuljettajat mukaan luettuna.
Piikkiluokan seuraavat testit odottavat vuoroaan jo ensi viikolla, kun Jerezin rataa kierretään keskiviikosta perjantaihin talliyhdistys IRTA:n virallisten testien merkeissä.
MM-sarjan avaus odottaa vuoroaan 12. huhtikuuta Losailin valaistulla radalla Qatarissa.

Uusin numero