Ajo Motorsportin tulokaskuljettaja järjesti jymy-yllätyksen Saksan GP:n aika-ajossa

Red Bull Rookies Cupin mestarina MM-sarjaan noussut pitkänhuiskea Bendsneyder on nostanut vauhtiaan kauden vanhetessa, mutta sitä voidaan pitää silti jo melkoisena paukkuna, että uran ensimmäinen eturivin lähtöpaikka jäi enää vain 22 tuhannesosan päähän sarjassa sijalla 21 majailevalta kuljettajalta.

Bendsneyder latasi kovimman kierrosaikansa viimeisellä vedolla jääden paalupaikan poimineesta Enea Bastianinista 0,393 sekuntia. Binderin eroksi kärkeen kirjattiin 0,437 sekuntia.

– Neljäs sija on mahtava tulos!, iloitsi Bendsneyder.

– Olemme löytäneet pyörään hyvät säädöt ja lähden luottavaisin mielin kisaan. Tavoitteena on aina yltää vähintään pisteille, mutta täällä haetaan samalla paikkaa kympin sakkiin, kuten viimeksi Assenissakin.

Bastianini saa kauden yhdeksännen osakilpailun eturiviin rinnalleen pitkään paalussa kiinni olleen Andrea Locatellin ja Aron Canetin. Locatelli jäi pohjista 0,319 ja Canet 0,372 sekuntia.

Rajuja kaatoja,
kovia kolhuja

Aika-ajo keskeytyi punaisin lipuin useammaksi minuutiksi vähän ennen sen puoliväliä, kun Danny Webb kaatui radan neljännessä mutkassa.

Kokenut Webb kertoi välittömästi ratavirkailijoille, että pyörästä oli valunut öljyä radalle ja ankara harjaaminen sai alkaa turvallisuuspomo Franco Uncinin valvovan silmän alla.

Aika-ajossa nähtiin monia kaatumisia. Ikävimmän niistä koki pisteissä kuudentena oleva Niccolo Antonelli, jolta murtui vasen solisluu.

Sarjan ainoa naiskuljettaja Maria Herrara puolestaan koki kohtalonsa, kun sessiota oli jäljellä noin neljä minuuttia. Hurja ”highsider” nähtiin kaarteessa kahdeksan, josta Herrera poistui tuskissaan rannettaan pidellen.