Ajo Motorsportin MM-kärki: ”Iso askel taas eteenpäin”

13:sta ensimmäisestä osakilpailusta kuusi voittoa viimeistelleelle espanjalaiselle Salomille paalupaikka oli kauden kolmas. Kaksi aiempaa ovat tulleet Losailista ja Barcelonasta.

Lauantai tapaili Salomin osalta täydellisyyttä Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella radalla. Hän ajoi aamun harjoituksessa kärkeen uudella rataennätyksellä 2.13,280. Aika-ajossa syntyi puolestaan uusi paalupaikkaennätys 2.13,867.

Rahkeissa olisi saattanut olla varaa vielä vähän kovempaankin kierrosaikaan, mutta aika-ajosta vasta viimeinen neljännes päästiin painamaan tosissaan kuivan kelin renkailla radan kuivuttua sadekuuron jäljiltä.

– Parannusta tuli paljon perjantaihin verrattuna niin pyörän säädöissä kuin ajamisessakin. Se on tärkeintä. Otin nyt sellaisen askeleen eteenpäin, johon en ole aivan yltänyt kahdessa edellisessä osakilpailussa. Arvostan sen hyvin korkealle, kertoi tyytyväinen Salom.

– Lähden jatkamaan sunnuntaina samaan malliin, oli sää sitten millainen tahansa. Pistän kaiken peliin ja pyrin saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen, jatkoi Salom Sepangin epävakaata säätä puntaroiden.

Red Bul KTM Ajo-tehdastiimin muista kuljettajista Zulfahmi Khairuddin ajoi kotiyleisönsä edessä 14:nneksi ja australialainen Arthur Sissis 19:nneksi. Viime vuonna paalulle Malesian GP:ssä kiirehtinyt Khairuddin jäi Salomista 1,607 ja Sissis 1,720 sekuntia.

– Aika-ajo oli erittäin vaikea. Olen kuitenkin varsin tyytyväinen pyörään. Olemme saaneet sen parempiin säätöihin viimeiseen vapaaseen harjoitukseen nähden. Toivon tietenkin hyvää tulosta 18 kierroksen taatusti kovasta kisasta.

Khairuddinin oikea ranne operoitiin vajaat kaksi viikkoa sitten.

– En pystynyt puristamaan kaikkialla radalla vielä aivan niin kovaa kuin olisin halunnut, sillä käsi on yhä vähän voimaton. Kuntoutus jatkuu kuitenkin laaditun ohjelman mukaan ollakseni tältäkin osin parhaassa mahdollisessa terässä sunnuntaina.

Aika-ajo ei sujunut Sissisiltä täysin suunnitelmien mukaan.

– Ei, se ei kulkenut siten, kuten olin toivonut ja odottanut. Aika-ajon alku oli hankala, koska rata oli vielä paikoittain märkä, enkä ollut riittävän nopea. On mahdollista, että myös kilpailu ajetaan märällä radalla, jolloin lähtöasetelmani siihen ei ole mikään paras mahdollinen. Jos taas edessä on kuivan kelin kisa, niin sitten pyörään haetaan hieman erilaisia säätöjä aamun warm up’issa, suunnitteli Sissis.
 

Uusin numero