Ajo Motorsport on valmiina puolustamaan maailmanmestaruutta

Lähtökohdat ovat onnistuneen talvikauden jälkeen hyvät, sillä tiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom oli nopein Jerezin radalla ajetuissa viimeistelytesteissä. Lisäksi hänen tiimikaverinsa, australialainen Arthur Sissis ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin ovat ajaneet koko testikauden kärjen tuntumassa.

Neljälle päivällä jaettu Qatarin GP-viikonloppu käynnistyy torstaina ajettavilla vapailla harjoituksilla, joita viime vuonna MM-hopeaa saavuttanut Salom odottaa jo malttamattomana.

– Olen saapunut tiimini kanssa hyvin valmistautuneena Qatariin. Kaikki on testikauden jäljiltä kunnossa ja voimme odottaa hyvää kisaa, toteaa Salom.

Qatarin GP ajettiin ensimmäisinä vuosina päiväsaikaan, mutta paahtava helle pakotti siirtämään kisatapahtumat myöhäiseen iltaan. Qatarin MM-osakilpailussa kilpaillaan nyt järjestyksessään jo kuudetta kertaa voimakkaiden valonheittimien loisteessa.

– Olen kilpaillut Qatarissa tätä ennen kaksi kertaa. Vuonna 2011 sijoituin kahdeksanneksi ja viime vuonna neljänneksi. Toivon ja odotan, että tuloskehitys jatkuu samanlaisena, linjaa Salom.

Kauden perinteisesti avaava Qatar merkitsee aina spesiaalikisaa.

– Kilpailemme iltaisin, mikä poikkeaa kauden kaikista muista 16 osakilpailusta. Mutta se on hauskaa täällä. Rata on varsin nopea ja leveä maustettuna muutamilla hitaammilla kurveilla. Tuskin maltan odottaa, että pääsen aloittamaan työt täällä KTM:llä.

KTM:n uusi tehdaspyörä on istunut mainiosti myös Sissisin käteen. Sissis vieraili reilu viikko sitten myös Suomessa esittelemässä taitojaan vuorostaan jääradalla.

Sissis käynnistää toisen täysipainoisen MM-kautensa. Hän ajoi viime vuonna Losailin 5380 metrin mittaisella radalla hienosti seitsemänneksi heti Khairuddinin takana. Myöhemmin kaudella 2012 hän saavutti uransa ensimmäisen podiumsijoituksen Khairuddinin tavoin.

– Ajoin viime vuonna vasta urani toisen MM-osakilpailun Qatarissa. Ylsin heti mukaan podiumtaisteluun, joten muistot täältä ovat verraten hyviä. Pidän radasta, nopeista mutkista ja erityisesti sen viimeisestä sektorista. Uskon, että tämä rata soveltuu täydellisesti KTM:lle, sanoo Sissis.

Salomin ja Sissisin tavoin myös Khairuddinilla on mieluisia muistoja hiekkapölylle aina alttiista aavikkoradasta.

– Varsinkin viime vuoden osalta tulokseni täällä olivat hyviä. Ajoin aika-ajossa seitsemänneksi ja kisassa vielä yhden sijan korkeammalle. Toivon kokevani saman fiiliksen tälläkin kertaa ja saavuttavani riittävän kovia kierrosaikoja taistellakseni kärkiryhmässä, josta ajamisesta minulle kertyi mukavasti kokemusta jo viime kaudella.

Moto3-luokan kauden 2013 ensimmäinen, 40 minuutin mittainen vapaa harjoitus käynnistyy torstaina klo 18.

* Moto3-luokan kauden 1/17 MM-osakilpailun aikataulu 4.-7. huhtikuuta Losailin radalla Qatarissa.
Torstai 4.4.

18.00-18.40, 1. vapaa harjoitus
20.55-21.35, 2. vapaa harjoitus
Perjantai 5.4.
19.00-19.40, 3. vapaa harjoitus
Lauantai 6.4.
18.00-18.40, aika-ajo
21.40-22.00, warm up
Sunnuntai 7.4.
19.00, MM-osakilpailu 1/17

* Losailin ratainfo:
Pituus: 5380 metriä
Leveys: 12 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 1068 metriä
Valmistunut: 2004

Uusin numero