Ajo Motorsport janoaa lisää voittoja ja merkkimestaruutta

– Päinvastoin. Kuljettajamme janoavat lisää huipputuloksia ja niiden myötä myös merkkimestaruutta. KTM on nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kärjessä merkkimestaruuspisteissä, kun ajamatta on kaksi osakilpailua, kertoo tallipäällikkö Aki Ajo.

Näistä osakilpailusta ensimmäinen ajetaan tulevana viikonvaihteena Phillip Islandin 4448 metrin mittaisella radalla Australiassa. Phillip Island päättää samalla kolmen peräkkäisen kisaviikonlopun tiivistempoisen putken.

– Onhan tämä raskasta, mutta myös antoisaa aikaa. Tunnelmat ovat hienot mestaruuden myötä ja hyvien juhlien jälkeen. Eräänlainen painolasti putosi harteiltamme viime sunnuntaina Malesiassa. Toisaalta tuota lastiahan täältä ollaan aina määrätyllä lailla hakemassakin, toteaa tallipäällikkönä jo kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo.

Ajolla ei ole vaikeuksia pitää omiaan ruodussa juhlahumun jäljiltä. Malliesimerkkiä tarjoaa mestaruuden tyylipuhtaasti viimeistellyt saksalaiskuljettaja Sandro Cortese.

– Elämäni yksi suurista tavoitteista on toteutunut ja tietynlainen stressi on nyt poissa. Se ei suinkaan tarkoita kuitenkaan sitä, että motivaatio olisi laskenut loppukauden osalta. Ei tosiaankaan: minulla on hirveä halu voittaa kaksi viimeistä osakilpailua, julistaa Phillip Islandin suosikkiratojensa joukkoon nostava Cortese.

Cortese kiirehti viime kaudella 125-kuutioisten luokan kisan ykköseksi Australiassa.

Kuluvalla kaudella neljään voittoon yltänyt Cortese korostaa, että hän haluaa nauttia täysin siemauksin kilvanajosta. Hyvät tulokset tulevat sen ja määrätietoisen työn myötä. Samaa tähdentää myös Ajo.

– Nautitaan hetkestä, mutta ei jäädä herkuttelemaan liian pitkäksi aikaa. Kausi jatkuu ja kova työnteko jatkuu mestaruudesta huolimatta kuten ennenkin.

Sissis kotikisaansa

Cortesen lisäksi Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin kuljettajista englantilainen Danny Kent on jo ehtinyt tuuletella voittoa kuluvalla kaudella. Kentin uran ensimmäinen ykkössija ajoittui puolitoista viikkoa sitten Motegin radalle Japaniin.

– Tuo voitto toi itseluottamuksen lisäksi rentoutta. Tavoitteeni ovat Phillip Islandilla jälleen kärkiryhmässä, jonne tiedän vauhtini riittävän.

Kent sijoittui viime sunnuntaina Sepangissa kuudenneksi. Hän on samalla sijalla myös MM-pisteissä.

Pisteissä 14:ntenä oleva Cortesen ja Kentin tiimikaveri Arthur Sissis valmistautuu kotikilpailuunsa Malesian GP:n 11. sija plakkarissaan.

– On tietenkin hienoa päästä ajamaan kotiyleisön edessä. Tosin Phillip Island ei merkitse minulle vielä tässä vaiheessa niinkään kotikenttäetua. Olen kilpaillut tällä radalla vain kerran aiemmin.

Khairuddin on palautellut
itseään maanpinnalle

Viime sunnuntai tapaili Aki Ajon johtamien monikansallisten joukkojen osalta täydellisyyttä. Cortese sinetöi mestaruuden voitolla ja AirAsia-SIC-Ajo-tiimin Zulfahmi Khairuddin villitsi kotiyleisönsä ajamalla paalupaikalta toiseksi vain 28 tuhannesosaa voittajan takana.

Paalupaikka ja podiumsijoitus olivat Khairuddinille uran ensimmäiset. Kansikuvissa keikistellyt malesialaisten suuri sankari koki kotimaassaan melkoisen mediamyllytyksen ennen kuin hän nousi Australian koneeseen.

– Kieltämättä, kyllähän tässä on joutunut palauttamaan itseään taas maanpinnalle tuon hienon kisaviikonvaihteen ja upean kokemuksen jälkeen.

Sarjassa seitsemäntenä ja kuusi pistettä Kentin takana oleva Khairuddin lähtee luottavaisin mielin nopealle, mutta tuulille aina alttiille Phillip Islandin radalle.

– Phillip Island  on todella hieno rata ja se sopii ajotyylilleni. Tavoitteet ovat jälleen kärkiryhmässä, jonne olen osoittanut kuuluvani.

Moto3-luokan kauden 16/17 MM-osakilpailun aikataulu 26.-28.10 Phillip Islandin radalla Australiassa:
Perjantai 26.10.

Klo 02.15-02.55, 1. vapaa harjoitus
Klo 06.15-06.55, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 27.10.
Klo 02.15-02.55, 3. vapaa harjoitus
Klo 06.00-06.40, aika-ajo
Sunnuntai 28.10.
Klo 02.40-03.00, warm up
Klo 04.00, MM-osakilpailu 16/17

Phillip Islandin ratainfo
Pituus: 4448 metriä
Leveys: 13 metriä
Mutkat vasemmalle: 7
Mutkat oikealle: 5
Pisin suora: 900 metriä
Valmistunut: 1956
Modifioitu: 1988

Uusin numero