Ajo ja Vehniäinen väänsivät voitosta Vieremän jääradalla

Vehniäinen pyrki pistämään tiukasti kampoihin Ajolle, kunnes nuorukainen paineli loppukierroksilla vääjäämättömästi menojaan.

– Lähtö meni kohtalaisesti ja olin viides. Pyörä tuntui toimivan todella hyvin heti alusta asti ja itseluottamus oli hyvä. Nousin pikkuhiljaa toiseksi ja yritin ajaa kiinni johdossa ajavaa Niklas Ajoa. Pakko oli luovuttaa, kun kädet olivat kilpailun lopussa aivan makaronia. Viimeiset kaksi kierrosta oli selviytymistaistelua ja keskityin ajamaan pystyssä maaliin, kertoo Vehniäinen tiedotteessaan.

JR2A-luokan kisan ykköseksi kiirehti Ville Töhönen ennen Ajoa. Vehniäinen oli viides.

– Ensimmäinen mutka oli todella vaikea ja hieman vaarallinen. JR2A:n lähdössä sattui ikävä kolari ja kolme kuskia loukkaantui. Tämä pienemmän luokan pyörä ei oikein tuntunut hyvältä ja ajo oli väkinäistä. Pakkaskelissä ei ole päästy tänä talvena ajamaan ja säädöt on hieman hukassa, totesi Vehniäinen.

Kausi jatkuu 28. maaliskuuta Kuhmossa. Ajo ei ole tuossa kisassa mukana, vaan työnsä äärellä Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Silloin ajetaan MM-avauksen aika-ajot.

Jääradan SM-sarja on kärsinyt myös tänä talvena huonoista olosuhteista. Vieremää edeltäneet neljä osakilpailua jouduttiin siirtämään lämpimän sään vuoksi. Vieremällä sen sijaan päästiin kisaamaan talvisessa säässä ja vaativalla radalla.

JR2A:
1. Ville Töhönen
2. Niklas Ajo
3. Mikko Koskinen
4. Ari Borovkoff
5. Kari Vehniäinen

JR1A:
1. Niklas Ajo
2. Kari Vehniäinen
3. Janne Rantala

Uusin numero