Acostalta jää Assen väliin reisiluun murtuman takia

Pedro Acosta

Red Bull KTM Ajon Moto2-tiimi lähtee Assenin kisaviikonloppuun kaksijakoisin miettein; Augusto Fernandezilla on takana voitto ja hyvä itseluottamus, mutta Pedro Acosta mursi harjoituksissa reisiluunsa ja häneltä jää Assen väliin.

Moto2-luokan MM-kauden ensimmäinen puolisko päättyy tulevana viikonloppuna Hollannin GP:hen, joka ajetaan tutusti Assenin moottoriradalla. Red Bull KTM Ajon tiimin Augusto Fernandez voitti viime viikonloppuna ajetun Sachsenringin osakilpailun luokassa erittäin harvinaisen suurella erolla saavuttaen ruutulipun seitsemän sekuntia ennen tallikaveri Acostaa. Voitto oli Fernandezille jo kauden toinen, joten itseluottamus on varmasti menestyksen myötä noususuunnassa. Lisäksi Fernandezilla on Assenista hyvät muistot, sillä hän saavutti siellä ensimmäisen GP-voittonsa kaudella 2019. Tämän kauden MM-pisteissä Fernandez on ennen Assenia kolmantena 121 pisteellään.

Acostan poissaolo Assenista johtuu Saksan kisan jälkeisissä harjoituksissa sattuneesta onnettomuudesta, jossa Acosta mursi reisiluunsa. Viime kaudella Moto3-luokan maailmanmestaruuden voittanut Acosta suuntaakin Assenin sijaan Barcelonan Universitari Dexeus -sairaalaan, jossa hänelle tehdään leikkaus tänään torstaina.

24 kierroksen mittainen Moto2 Dutch GP ajetaan sunnuntaina klo 12.20 paikallista aikaa. Red Bull KTM Ajo Moto2 on sijoittunut palkintokorokkeelle Assenissa vuonna 2019 Brad Binderin toisella sijalla, ja viime kaudella Raul Fernandez ja Remy Gardner sijoittuivat vastaavasti ensimmäiselle ja toiselle sijalle.