Yamahan R-sarjan World GP 60 Anniversary -mallit juhlistavat Yamahan Grand Prix -kilpailuhistoriaa

Yamaha juhlistaa pitkää ja maineikasta GP-kilpailuhistoriaansa julkistamalla World GP 60 Anniversary -värityksellä varustetut, vuoden 2022 R1-, R7-, R3- ja R125-erikoismallit.

Yamaha on ollut mukana kilpatoiminnassa siitä lähtien, kun yhtiö valmisti ensimmäisen moottoripyöränsä. Vain kymmenen päivää sen jälkeen, kun Yamaha Motor Company perustettiin 1.7.1955, Yamahan ensimmäinen moottoripyörämalli, YA-1 otti ykkössijan arvostetussa Mount Fuji -mäkikilpailussa.

Vuonna 1958 Yamaha osallistui ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuunsa Yhdysvaltain Catalinassa ja MM-tason GP-radoilla Yamaha on ollut mukana toukokuusta 1961 lähtien. Viimeisten 60 vuoden aikana yhtiöstä on muodostunut yksi menestyksekkäimmistä Moto GP -valmistajista. Yamahalla on tilillään yli 500 Grand Prix -voittoa, 38 kuljettajien maailmanmestaruutta, 37 valmistajien mestaruutta ja seitsemän tiimimestaruutta.

Tehdaspyörillä ovat ajaneet legendaariset kuljettajat kuten, Read, Ivy, Saarinen, Katayama, Agostini, Roberts, Lawson, Rainey, Lorenzo ja Rossi – ja nyttemmin Quartararo.

Speedblock – Yamahan ikoninen kilpa-ajoväri

Vuonna 1964 Yamahan kilpailuosasto esitteli 250-kuutioisen RD56 -kilpapyörän, jossa oli uusi valkoinen kate punaisella raidalla ja punainen etulokasuoja. Väritys osoittautui onnekkaaksi, kun tehdaskuljettaja Phil Read voitti Yamahan ensimmäisen maailmanmestaruuden. Tämä pelkistetty, punavalkoinen värimaailma vakiintui Yamahan tehtaan tunnusmerkiksi GP-kilpailuissa ja siitä tuli Yamaha Speedblock-värityksen edeltäjä.

Punaisella Speedblock-kuviolla varustetusta valkoisesta katteesta tuli Yamahan virallinen kilpaväri Euroopassa kahden vuosikymmenen ajaksi. Tyylikkään pelkistetty ja ajaton Speedblock-kuvio on välittömästi tunnistettava ja se yhdistetään suoraan Yamahan menestyksekkääseen historiaan GP-kilpailuissa.

Uudet R-sarjan World GP 60th Anniversary -mallit

Yamahan ikonisten kilpapyörien tavoin World GP 60th Anniversary R1-, -R7-, -R3- ja -R125 -malleissa on puhtaan valkoinen kate, jonka paksu punainen vaakaraita ja valkoiset pystyraidat muodostavat Speedblock-kuvion. Kilpapyöristä tutun väriteeman täydentävät punainen etulokasuoja, kullanväriset vanteet, keltainen etunumerokilpi, Anniversary-merkki ja polttoainesäiliöstä perään kulkeva punainen raita.

World GP 60th Anniversary -mallien kohokohdat

-Valkoinen kate, jossa punainen Speedblock-grafiikka

-60th Anniversary -merkki

-Punainen raita polttoainesäiliön yläosassa ja takaosassa

-Punainen etulokasuoja

-Keltainen etunumerokilpi

-Kullanväriset vanteet

Saatavuus ja hinta

R-sarjan World GP 60th Anniversary -mallien toimitukset Yamaha-jälleenmyyjille alkavat marraskuussa 2021. Hinnat ilmoitetaan myöhemmin.

World GP 60th Anniversary -asusteet

R-sarjan uusien World GP 60th Anniversary -mallien yhteydessä Yamaha julkaisee uuden World GP 60th Anniversary -asustemalliston. Yamahan ikonisesta Speedblock-väriteemasta innoituksensa saanut mallisto sisältää lukuisia, erilaisia World GP 60th  Anniversary -paitoja, -huppareita, -takkeja ja -lippiksiä.

Vielä odotellaan saadaanko tämä uutuus mukaan Yamahan R-mallistoon ensi kaudeksi:

Ja tässä vähän tuoreempaa Yamahan kilpailumenestystä kotimaasta:

Ja löytyyhän Yamahalta retroväritys myös adventure-luokassa:

Uusin numero