Kylmäkorpi takoo taas MM-kultaa

Kylmäkorpi lähti kilpailuun 11 pisteen johdossa ennen Tsekin Josef Francia. Kylmäkorven tavoite oli kasvattaa MM-johtoa reilusti, jotta kauden viimeiseen kilpailuun Ranskan Morizessa pääsee turvallisessa johtoasemassa.

Kylmäkorpi ajoikin jälleen mestarin ottein, vaikka viime vuoden loistoon ei aivan pystynytkään. Viidestä alkuerästä mies keräsi kahden erävoiton siivittämänä 16 pistettä ja oli toiseksi paras pistemies. Semifinaalissa mestari näytti jälleen taitonsa ja teräksiset hermonsa voittamalla alkueristä maksimipisteet ajaneen Saksan Martin Smolinskin.

Finaalissa Smolinski ja Australian Cameron Woodward kävivät kovaa vääntöä joka päättyi saksalaisen kaatumiseen ja hylkäämiseen. Uusinnassa voittajaksi ajoi kotiyleisön riemuksi Richard Speiser. Kylmäkorpi ajoi varmasti toiseksi ja Woodward kolmanneksi.

Suomen toinen edustaja Aki-Pekka Mustonen oli myös hyvässä vauhdissa. Neljän ajetun erän jälkeen pisteitä oli kertynyt siihen malliin, että jopa finaali paikka oli mahdollinen. Onni kuitenkin hylkäsi nuoren varkautelaisen.

Viimeisessä alkuerässä Saksan Matthias Kröger ajoi Mustosen kylkeen sillä seurauksella, että suomalaisen pyörästä lähtivät ketjut päältä ja keskeytys oli edessä. Semifinaalissa kilvan ajon päätti rengasrikko. 10. sija ja 10 MM-pistettä saivat nuoren suomalaisen tyytyväiseksi.

– Hyvä kisa oli, erävoitto ja paikka semifinaalissa täpötäydellä Vechtan stadionilla on hienoa. Harmittaa tietysti nuo keskeytykset mutta ei voi mitään. Paikka 10 parhaan joukossa on vielä täysin mahdollista saavuttaa ja se antaa Morizen kisaan lisäpotkua, kertoi Mustonen kilpailun jälkeen.

MM-pisteissä Kylmäkorpi kasvatti johtonsa muhkeaan 20 pisteeseen. Morizessa viikon päästä ajettavasta kilpailusta suomalaiselle riittää yhdeksän pistettä varmistamaan neljännen peräkkäisen maailmanmestaruuden.

Mustonen on puolestaan kolmen pisteen päässä kymmenennestä sijasta. Kymmenen parasta jatkaa suoraan kauden 2014 sarjaan, joten panosta sarjan päätökseen riittää myös Mustosella.