27th Airoh Mantova Starcross

MX2-luokan hallitseva mestari Marvin Musquin starttaa kauteen täysivaltaisena KTM-tehtaan tehdaskuljettajana. KTM-tiimin johtohahmo Stefan Everts luottaa suojattinsa kykyihin uusia titteli alkavalla kaudella. Pikkuluokan KTM numero 1 nähtiin tositoimissa Italian Mantovassa ajettavassa perinteisessä starcross-tapahtumassa 5.-7.2.

Lähes 80 prosenttia motocrossin MM-sarjassa ajavista kuskeista vaihtoi tälle kaudelle joko luokkaa, tai pyörämerkkiä. Yksi loikkareista on pitkään Suzukilla MX1-luokassa ajanut pitkänhuiskea Ken De Dycker. Belgialainen jatkaa MX1-luokassa, mutta ajopeliksi on vaihtunut Ricci-tiimin Yamaha. De Dycker noteerataan yhdeksi mestariehdokkaaksi. Myös hän sai tulikasteensa Mantovassa.

Team Apriliaa veikataan kauden mustaksi hevoseksi. Italialaiset ovat rakennelleet kaksipyttyistä jo vuosia, mutta menestystä ei ole tullut. Potentiaalia pyörässä uskotaan olevan, siitä osoituksena Manuel Priemin muutamat väläytykset viime vuonna. Täksi kaudeksi Aprilian satulaan palkattiin uusseelantilaiskonkari Josh Coppins. Hyvänä testaajana ja säätäjänä tunnettu Coppins antaa Aprilialle selvästi lisäarvoa. Valitettavasti hän joutui laistamaan Mantovan kisan. Lähipiiri ei peruutuksen syytä kerro.

KTM-tallissa nopeaksi kasvanut espanjalaispilotti Jonathan Barragan pukee ensimmäistä kertaa vihreät ajovarusteet tosimielellä. Espanjalainen uhkuu menohaluja ja pitää Kawasakia vähintäänkin kilpailukykyisenä. Mantovan kisa kertoo myös onko Barragan ja Kawasaki varteenotettava vaihtoehto kauden MX1-luokan mestaruutta jaettaessa.

Antonio Cairoli säilytti numeronsa 222, mutta vaihtoi oranssiin. Mies mielii tehdä sen, mihin tiimipomo Stefan Everts ei koskaan kyennyt. Hän haluaa voittaa KTM:lle mestaruuden.

Jenkkipilotti Mike Alessi ei tiedä mitä tahtoo. Aikaisemminkin Euroopan valloitusta yrittänyt pilotti kävi välillä kotitantereella, muttei kärkeen yltänyt sielläkään. Cairolin tapaan numeroa tavaramerkkinään pitävä Alessi mielii taas MM-sarjaan, mutta tällä kertaa MX1-luokassa. Ja tietenkin numerolla 800 ja Jägermeister sponsorina. Pahat kielet tietävät kertoa, että kyseinen aine pitää jotkut KTM-tallin väestä pirteänä.

Steffi Laier testaa Mantovassa vauhtinsa herraseurassa. Naisten MM-sarjaan valmistautuva neitokainen kuuluu KTM-talliin.

Ken Roczenia pidetään MX2-luokan mestariehdokkaana. Viime vuonna ohjuksen lailla crossin kärkeen hypähtänyt saksalaisnuorukainen ajaa tehtaan Suzukia.

Marvin Musquin ajaa pikkuluokassa numerolla 1.

Tulokset:
MX1 Race 1 Results:
1. Tony Cairoli (KTM)
2. David Philppaerts (Yamaha)
3. Marc De Reuver (Suzuki)
4. Shaun Simpson (KTM)
5. Jonathan Barragan (Kawasaki)

MX1 Race 2 Results:
1. Tony Cairoli (KTM)
2. Clement DeSalle (Suzuki)
3. Tanel Leok (Honda)
4. Steve Ramon (Suzuki)
5. Marc De Reuver (Suzuki)

MX1 Race 3 Results:
1. Tanel Leok (Honda)
2. Clement DeSalle (Suzuki)
3. Tony Cairoli (KTM)
4. Steve Ramon (Suzuki)
5. Jimmy Albertson (Honda)

MX1 Overall Standings:
1. Tony Cairoli (KTM) – 70
2. Steve Ramon (Suzuki) – 52
3. Clement DeSalle (Suzuki) – 51
4. David Philippaerts (Yamaha) – 51
5. Marc De Reuver (Suzuki) – 50

MX 2 Overall Standings:
1. Shaun Simpson (KTM) – 72
2. Marvin Musquin (KTM) – 65
3. Arnaud Tonus (Suzuki) – 56
4. Markus Schiffer (KTM) – 56
5. Herjan Brakke (Yamaha) – 43

Uusin numero